Jula på mobilen vs Virkeligheten.

Jeg vil få takke de der ute som så ubeskjedent deler av dere med flotte bilder av striglete, nyyydelige, smilende  barn med nisselue, foran et fantastisk flott, falskt juletre med julekuler i fjorårets it-farge bronsje og 2018`s store trend – tjukkas-glitter. Det er bilder jeg bare kan drømme meg bort i å klare å fange på film, forøvrig.

Jeg vil takke for et utstrakt bruk av instagram-filter, enten det har vært for å sørge for at både infuensasyke tante, Granka-boende mormor og lille, blåhvite poden har noenlunde samme farge i ansiktet, eller at filteret skal gi et lett ekslusivt slør som ikke avslører at svigermor ikke har ekte Georg Jensen lysestaker i bakgrunn.

Jeg vil takke alle dere som atter engang har skrytt uhemmet av den nyyyydelige ribba med perfekt svor på sosiale medier. Det er helt utrolig hvor flott en trekilos fettlass med 4 cm brent grisehud kan se ut med de riktige fargeinnstillingene på Iphonen.

Jeg vil takke alle de som ikke fikk med seg pakkeåpningen til sine søte små fordi man hadde nesa nedi en skjerm. Det er jo så utrolig kjedelig å se det «live» uten kaninører og smurfestemme!! Takk for at du brukte av den fine julehøytiden din på å dele barnets enorme entusiasme over gaven sin i sosiale medier, det kunne jo hende vi ikke trodde på deg hvis det ikke ble broadcastet til dine 1400 følgere.

Jeg vil takke dere alle sammen for at dere har fått meg til å føle meg som en helt spesiell mamma denne julen! En unik mamma som har opplevd jula helt annerledes en veldig mange andre, ser det ut som…! 

En helt uvanlig mamma som ikke har vasket ned huset før jul eller har alle julegavene på plass under det falske juletreet allerede før 1. søndagen i advent. Jeg har følt meg ganske spesiell og alene der jeg har måttet kjøre som en svin(eribbe) gjennom gangene på det lokale kjøpesenteret med en overtrøtt snart 2-åring i vogna og armene fulle av impulsspontankjøpte julegaver uten noen som helst kjærlig tanke bak gaveinnpakkingen. Jeg møtte INGEN andre som hadde det som meg! ALLE hadde alt på stell på instagram! Er det en ting jeg har blitt ekspert på, så er det de utvidede åpningstidene på kjøpesenteret i jula. Neste år ønsker jeg meg en babycall som strekker seg fra barnerommet hjemme på Ekstrand og heeeeelt til kjøpesenteret på Stathelle.

Jeg er nok den eneste mammaen i hele verden som har hatt en ektefelle som har jobbet offshore hele høytiden. Jeg er ganske sikker på at jeg er helt alene om å ha mistet noen eller savnet noen rundt ribbemiddagen også. Jeg er sikkert den eneste som ikke fikk tid til å dra på grava til min mor for å tenne lys, og kjenne på den ekstremt gnagende dårlige samvittigheten gjennom hele jula for akkurat det.

Jeg har nok vært den eneste mammaen som har LENGTET etter at barnehagen skal åpne igjen, og jeg er sikkert også den eneste som angret bittert på at jeg ikke huket av boksen for «JA» når det i november kom spørsmål fra barnehagen om det trengtes at de holdt åpent i romjula.

Jeg har forøvrig sørget for stående buffè hjemme, der både Kosen, en sko og tre pynteputer var invitert med på festen: 

#Julefred

Jeg har garantert også vært den eneste som har drøyd leggetiden i håp om at hun sover lengre morgenen etter, og jeg tror ingen andre enn meg har vært rausere med skjermbruken enn jeg har vært denne jula. Vi har sprengt absolutt alle rekorder, tror jeg. Selv har jeg hatt mobilen på lydløs og til tider har jeg glemt den igjen hjemme eller i bilen. Jeg har med det ikke fått livestreamet en eneste julegaveåpning eller introen til Grevinnen og Hovmesteren/ Tre nøtter til askepott med hæsjtægg: #NÅERDETJUL. Jeg har rett og slett måttet slite meg igjennom jula uten å se det gjennom en skjerm!

Jeg har nok også vært dønn alene om å bestille pizza 2. juledag, fordi man allerede begynner å bli mett på norsk tradisjonsjulemat. Den ekstremt lange ventetiden på både telefonen og på at pizzaen skulle dukke opp har sikkert ikke noe med at vi ikke var alene om tanken på lettvint take-away i jula.
Tipper jeg også er den eneste som har gitt faen i å vanne juletreet også, for det skal UT så fort jeg har knipset de siste instagrambildene. Kanskje er jeg også den eneste i hele verden som har ekte juletre fordi jeg syns det er for dyrt å betale 2000 kroner for juggel-tre, men syns det er innafor å betale tilsammen 25.000 kroner fordelt på 30 engangs-juletrær i løpet av et liv.

Skeivt var det au, og stjerna kom dessverre aldri opp.

Jeg vet hvertfall at jeg er helt alene på jorda om å være bittelitt takknemlig for at den vakre, fine, avslappende jula nå er over, kidden tilbake i barnehagen, medisterkaker i ribbefett er byttet ut med taco og fiskeboller og juletreet med like mange barnåler som julekuler er på vei ut av livet mitt.

Og tilbake til hverdagen…..:

GODT NYTT ÅR!

Følg gjerne den helt vanlige Supporterfrua på 👥 facebook og 📸 instagram! 🐤 Snap: linevictoriahus

17 kommentarer
  1. Hei <3
   Lenge sidn nu, men du e like ærlig og sjønn som alltid 😉
   Æ følge dæ fortsatt som æ har gjort i maaange år!
   Ju maid mai dai slik du alltid har gjort..stå på og fortsett som du e 😉
   Å helledussan førr ei nydelig dokka dåkker har..hjerteknuser <3
   Godt Nytt År fra mæ 😉

  2. For et fantastisk innlegg! Noe jeg kan kjenne meg godt igjen i hele greia, å jammen blei det jul forde, koselig var det og, å pizzan fra pizzabakern 2 juledag var himmelsk 😁! Nøyaktig slik kos og litt andre pynteputer fikk også gledelig en del «mat» 😋

  3. AMEN!

   Fra en mamma som krevde alene jul hjemme med kun gubbis og vesla i pysj fremfor alle disse familie stressende selskapene som ofte ikke er noe hyggelig engang.

   Det har vært den beste jula siden vesla kom til verden en vårdag i 08 😉

   Det blei aldri vaska ned her til jul, treet er plastic fantastic som ble pakka vekk igjen allerede før nyttårsaften.

   Og jeg hoppa glatt over alle andre #nåerdetjul bortsett fra å se donald på Nrk kl 14 på julaften 🙂

   Jeg blir stressa av å se alle de “over perfekte” julehjemmene på insta og kjenner at jeg er glad for at det er nesten et år til neste gang hysteriet med hus, heim, julekort, baking, gave bonanza og nisser er igang igjen!

   Da vurderer vi faktisk syden.

   Ha en magisk start på året 🙂 Jeg digger deg!

  4. Hør hør👏👏👏 Godt det er flere av oss! Hvorfor pakke inn virkeligheten? Nei, jaggu godt med hverdag igjen😉 Takk!

  5. Neida, ikke helt alene skjønner jeg av kommentarene 🙂 Min mann var også offshore. Eldstemann på 8 fikk spysjuka (av det heftige slaget) første juledag. Gikk aldri over og han var kanondårlig. Endte med sykehuset 1.januar!! (altså vært syk heeeele romjula). Miniplott måtte være hos bestemor og bestefar et døgn. Kom hjem 2.jauar, fikk hentet miniplott, oppdaget at han hadde fått munn, hånd, fot syke. Så vi har vært hjemme fra skole, bhg og jobb i dag… I morgen skal egentlig daddy komme hjem, men selvfølgelig store forsinkelser og definitivt ikke sikkert han kommer. Men jada, så nei da. Neste jul blir helt sikkert perfekt 😁😁😁😁

  6. Fantastisk!

   Vi ringte for å bestille pizza 1.juledag. Til vår store fortvilelse var det stengt 🤦🏼‍♀️
   Dine ærlige innlegg er forfriskende!
   Apropo bilder, min andrefødte hadde sin første jul – men glemte å ta bilder av henne på nyttårsaften. Men JAMMEN kom 2019 forde ✌🏻

  7. Her blei det ikkje vaska, nesten ikkje baka og juletreet fekk alder innpass då det berre hadde enda med julekuler over heile huset 🤣(og ekstra rydding på ho mor) skjønner ikkje kvifor ein skal stresse og styre så mykje til jul. Eg held med Vinje: det er så viktig å kosa seg😊 godt nyttår til deg, eg kosar meg med å lese innlegga dine👌

  8. Men du må jo forstå at på insta deler man det (halv)perfekte, mens på snap deles alt rælet haha! Våre to pizzaer ble delt av både mannen og meg 2. juledag. Egentlig hadde de stoppet utkjøring pga stor pågang, men vår bestilling gikk heldigvis igjennom 😂

  9. Jeg må dessverre skuffe deg Victoria. Du er ikke unik, selv om det føles sånn. Og det finnes mange som oss. Her ble fingermerker på vinduene fjernet med jif, vi støvsuge opp frokostkoenene under sofaen og kapitulerte med eldstemann på 4 sitt plasttre i stua. Julekalenderen ble kjøpt inn en uke for sent og vi rakk ikke å bake hverken 2 eller 7 slag. I tillegg ble alle fire syke fra julaften med hver vår diagnose, så hamburgere og pizza ble romjulmaten. Takk og lov for at barnehagen igjen er i gang. Dårlig mor? Nei, det er vi ikke noen av oss. Vi er ærlige mødre og det varer lenger enn å juge på seg det perfekte liv. Stå på, du er unik på så mange andre områder. 💕

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg