Katta ute av sekken. Vi skal svette ganske mye denne våren!

Aldri før har jeg følt meg mer avkledd og ute av komfortsonen som det jeg er nå. Jeg har innsett at det bare er å innrømme de knallharde fakta – kroppen og helsen min har møtt tidenes bunnpunkt.

Ta en titt på denne gjengen her. Det er vi som skal underholde deg på nett frem til sommeren. Om gråt, svette, glede, sinne, frustrasjon, latter, vennskap og tårer er underholdning, da. 

Foto: MACIEJ KRZYSZTOF

Jeg har ikke alltid vært stolt av kroppen min. Men de siste årene har jeg det. Jeg har vært stolt av hva den fikk til før jeg ble gravid, hvordan den oppførte seg når jeg var gravid – og ikke minst hva kroppen min klarte å produsere i løpet av 9 måneder for et par år siden.
Tiden jeg ikkevar stolt av kroppen min husker jeg tilbake som veldig slitsom, vond og til dels altoppslukende. Og jeg skulle ønske at jeg den gangen forstod at det å være tynnest mulig og trene mest mulig ikke var ensbetydende med god helse. Det er helt utrolig hva kroppen min har holdt ut. Jeg vil anta at den rovdriften jeg drev kroppen min ut i for 10 år siden ville antageligvis tatt livet av meg idag.

Etter graviditet og fødsel i 2017 hadde jeg en plan om å konsentrere meg om helsa og kroppen. Men det uteble, og jeg endte opp med å heller bare la kroppen fortsette å lide. Det uteble på grunn av tid, engasjement og genrell «jeg gir faen»-holdning til helsa mi. Jeg begynte å røyke igjen, jeg beveget meg fint lite og jeg spiste svært usunt. Ikke akkurat den måten man takker kroppen og helsa si for den fantastiske jobben den har gjort med å bære frem et barn, ikke sant?

Jeg skylder helsa mi å gjøre en endring nå. Og jeg er så takknemlig for at jeg verken skal gjøre dette alene eller uten hjelp. Fantastiske Desiree skal hjelpe meg å få på plass gode treningsrutiner, et sunt og variert kosthold og livstilssendringer som faktisk VARER! Dette gjorde jeg også før graviditeten, men på grunn av unntakstilstanden med graviditet og barn de siste tre årene, så må man faktisk bare innse at man må restarte systemet litt igjen og begynne på nytt. Det handler forøvrig ikke om kiloer, men om styrke, utholdenhet, helse og det psykiske aspektet omkring det og være i god form. Men – jeg legger ikke skjul på at noen kilo kan forsvinne når man gjør en slik livsstilsendring!

Jeg har nemlig ingen plan om å rase ned i vekt og bli tynn. Det er definitivt ikke målet mitt. Målet mitt er å bli sunn og sprek. At hodet mitt henger mer på greip, lykkefølelsen og energien kommer strømmende, endorfiner holder tempoet mitt oppe og at jeg rett og slett er FIT for FIGHT for alt som kommer min vei. Være opplagt, ha overskudd og ha god samvittighet for helsa si – det er det jeg ønsker.

Jeg føler et massivt behov for å dele. Litt fordi jeg har fått så enormt mange lykkeønskninger, heiarop og mange som blir påvirket av valget mitt. Derfor har jeg bestemt meg for å ta en for laget. Å dele oppturer, nedturer, fremgang og motgang. Du kan regne med både gråt og glede, og helt ærlige beretninger slik jeg er vant til å være i denne bloggen forøvrig. Både video og blogginnlegg – her skal det ikke spares på noe!

Gleden er forøvrig at jeg ikke skal gjøre dette alene. Peter (Pappahjerte) skal også til pers, og som mann kan det hende at hans opplevelser av det som skjer fremover er annerledes enn mine. Kanskje målene er annerledes og utfordringene ulike?

Peter og jeg har hentet inn eksperthjelp. Det var ingen andre mer riktig å spørre enn hun som i Norge antageligvis vet aller mest om trening og kosthold – både i sin kraft som kostholdsveileder OG personlig trener igjennom mange år. Med en bok som nå ligger på nr.1 på boktoppen og med et genuint ønske om å hjelpe Peter, meg og alle andre som trenger det kicket i ræva til å redde helsa si – så skal Desiree (Fitfocus) sørge for at Peter og jeg skal få skikk på helsa vår. Jeg har en følelse av at hun kan bli min redning!  💜

Og når jeg ser bildet under så merker jeg at jeg gleder meg til kroppen min igjen skal bli noe jeg skal ta godt vare på for fremtiden. Jeg skal gi helsa og kroppen min det den fortjener. Og jeg skal gi Maren den spreke mammaen hun fortjener. En sunn og frisk mamma som orker å delta i hennes aktive liv fremover. Ikke den alltid slitne mammaen med lite overskudd og bare sånn “halvveis” tilstede.  Jeg skal bli sterk, sunn og tøffere enn jeg noengang har vært. Prestere optimalt slik jeg liker meg selv best.

Jeg gleder meg så utrolig mye. Og i morgen starter vi. Fysiske tester hos lege og eksperter som skal fortelle meg nøyaktig hvor jævlig mitt helse-bunnpunkt er. Fordelen er at det fra og med i morgen bare kan bli bedre.

Følg FitFocus-Desiree, Peter Pappahjerte og meg i tidenes samarbeidsprosjekt uten noe filter – FIT for FIGHT!

8 kommentarer
  1. Har alltid lurt på dette.. Slike helsetester hos lege og eksperter.. Er det noe hvem som helst kan få gjort? 😅

   Hvor henvender man seg? Hadde kansje vært det siste lille sparket i ræva man trenger, å få se hvor dårlig det står til helsemessig 🤔

  2. Line Victoria – jeg DIGGER deg! 🙌🏼
   Gleder meg til å følge reisen til deg og pappahjerte – for dere noen fantastiske folk! 🤩

   Og jeg er ikke minst imponert over at du deler det bilde, da jeg så på snap hvor ukomfortabel du var med å gjøre det – kreds til deg asså! ❤️

  3. Heier på deg! Du tar tak og gjør noe med det å ønsker i tillegg kanskje og inspirere og dra med noen av oss som kjenner oss litt for godt igjen i din situasjon. Gleder meg til å følge dere gjennom endringene og håper på inspirasjon til å selv finne motivasjonen til endring!
   👏👏

  4. Stå på Line, har hvert i samme sitvasjon som deg. Før jul bestemte jeg med at jeg ska innskrenke godteri kun på lørdager. Jeg var 115 kilo og nå er jeg 100,8 kilo. Har en aktiv jobb, så går jeg til og fra barnehagen som minste gutten min går i.

  5. Jeg er glad for at du har et massivt behov for å dele. Tenk så mange som har det som deg som ikke har det behovet, men likevel trenger den motivasjonen og engasjementet, og det kommer du til å gi til folk nå! Jeg skal følge med og la meg inspirere! Jeg gleder meg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg