Kvinner som ikke hater kvinner.

Jeg digger bloggen din og følger deg på snapchat, du er dritkul!

Ordene smalt fra passasjersetet på en el-bil med vinduene åpne. Jeg holdt på å begå litt hardcore selvskading ved å sprette ut av bilen uten å se meg så godt rundt før jeg krysset «veien» inni parkeringshuset, og el-biler lager ikke akkurat særlig mye lyd…! 

Jeg vinket, takket og ropte tilbake at jeg beklaga at jeg skremte de. Og takket for de fine ordene til damen i bilen.

Sånn i etterkant merket jeg at det møtet gjennom et åpent bilvindu betydde en enorm oppsving i mitt eget humør. Tenk at noen tok seg tid til å stoppe, rulle ned bilvinduet og rope ut til en fremmed i en fantastisk entusiasme at de DIGGER meg! Jeg opplever det innimellom, og det gjør like mye inntrykk på meg hver eneste gang. At noen syns jeg er kul. Morsom. Smart. At de er enige med meg, deler min oppfatning eller heier på meg. Tenk deg selv en hverdag der man har en heiagjeng som gir deg oppmuntring HELE tiden, enten personlig eller med en melding på snap eller i kommentarfeltet. Tenk at disse menneskene finnes! 

Vi har så mye å lære av slike mennesker. Mennesker som fremsnakker, roser og heier på andre. Jeg forsøker å gjøre det så ofte jeg kan, men jeg kan definitivt bli bedre også! 

Jeg glemmer aldri den ansatte på den lokale KIWI-butikken vår kom bort til meg. 

«-Hver gang du kommer inn i butikken vår, så blir det automatisk god stemning. Du sprer så mye glede, du!»

Jeg kunne, helt seriøst, tatovert de to setningene på kroppen. Jeg ble så rørt! 

 

Men ikke alle er like heldig som meg med sin følgerskare. Mange bloggere/influensere klager ofte på negative tilbakemeldinger. Mange ganger helt uberettiget dritt, og det skal ingen måtte ta imot selvsagt. Men så finnes det også de som får kritiske spørsmål de avskriver konsekvent som hets og sjikane. Jeg kommenterte engang på en influencers Facebook under en video de hadde lagt ut fra bilen at man må huske å legge vekk telefonen når man kjører bil og har barn i baksetet. Det skrev jeg fordi det er ulovlig men også litt fordi ingen andre hadde kommentert det. Ikke for å hetse. Sjikanere. Eller spre dritt. Jeg tenkte bare at med SÅ mange lesere/følgere så bør man ikke lefle med lovverket og ignorere det faktum at svært mange bildrap blir gjort med en mobil i hånda og en annen på rattet.  Det tok bare 10 minutter (men jeg rakk å få 15 likes på den da…!) før kommentaren min ble slettet. Og jaggu ble jeg blokkert også. Min kritiske, ikke spesielt sjikanerende, men opplysende melding om uvettig mobilbruk av sjåføren bak rattet. 

Jeg innså da at det er derfor det er utelukkende hyggelige, positive heiarop i den nevnte influencerens kommentarfelt. Kun positivitet å spore. Masse hjerter og «Du er så tøff/sterk/flink». Kommentarfeltet var fullstendig vasket for konstruktiv kritikk. Jeg ble nesten litt redd, for det jo en modifisert verden man møter på når man går inn i denne influencerens atmosfære! Kunne minne litt om litt sånn sekt-tilstander, der det kun var lov til å hylle, ære og heie på lederen. At alle med annen mening enn lederens ble klubbet ned, kneblet, fratatt stemmen og kippet på huet og ræva ut av Blogglandiaet til influenseren. Stakkars samarbeidspartnere i såfall. De som legger igjen store penger hos denne influenseren som har radert bort store deler av den kritiske følgerskaren sin, og ikke akkurat gir et veldig riktig inntrykk av bedriften. Vi vet alle hva som skjedde med bedriften som tok bort alle negative anmeldelsene av bedriften sin på Facebook, og bare lot de positive stå igjen. Det ble åpnet konkurs ikke lenge etter at forbrukerne hadde tatt i bruk makta si og nektet å ha noe med den bedriften å gjøre. Ikke fordi maten eller servicen var ræva, men fordi de tok i bruk en ganske så diktatorisk metode på å kvele de som ikke gav toppscore på bedriften.

Mange influensere som stenger kommentarfeltene på blogg og instagram og gjør seg fullstendig avskåret fra å motta tilbakemeldinger på snapchat. Det pøses med andre ord ut bilder, reklame, videosnutter, «se på meg, se hva jeg gjør nå!» og litt meningsytringer. Men absolutt INGEN har da mulighet til å svare eller komme med tilbakemelding. Hvor er egentlig den fine kommunikasjonen mellom en blogger og en leser da? Hvor er den deilige toveis-komunikasjonen jeg lever og ånder for, og som er årsaken til at jeg i det hele tatt blogger, blitt av? 

Tar jeg opp en diskusjon om det er nødvendig at matpakkene skal se ut som bamser med fermentert kål og raw-sjokolade, ja da tør heldigvis noen som er uenig å gå i en god diskusjon med meg! Flere ganger har jeg blitt veldig imponert over de som følger meg og bidrar i debatten – enten de er enig eller uenig i hva jeg skriver. I julekalender-diskusjonen før jul tok tilogmed min egen Bonusmamma til ordet og var uenig med meg! Engasjementet var fantastisk og jeg slettet ikke en eneste negativ kommentar til diskusjonen – for folk oppførte seg som FOLK! Og folk flest har jo forskjellige meninger om ting!

Det er jo disse folka jeg har rukket i løpet av min tid som influenser, blitt så ufattelig glad for. For selv om jeg har fått tittelen influenser («påvirker») så er jeg ekstremt opptatt av å ta til meg og la meg bli påvirket av hva lesere og følgere også er opptatt av og hva de bidrar med. På den måten påvirkes også JEG til å bli en bedre influenser! 

Jeg banner garantert i kirken nå. Men veldig mange av mine kollegaer i bloggerbransjen er ekstremt hårsåre. Nei, vi skal ikke finne oss i all slags ukritisk dritt – men vi får jaggu tåle å få passet vårt påskrevet når vi driter oss ut eller tar en slags meningsposisjon som ikke alle er enig i. Og en kritisk kommentar om at man ikke burde kjøre bil og fikle med telefonen samtidig, det får man jaggu tåle når man legger ut en slik video. Influenseren kunne jo faktisk brukt makten sin og innrømmet at «ja, dette var dumt – for det er jo ulovlig og fryktelig farlig!» men mange bloggere er åpenbart feilfrie og ønsker å beholde det imaget.

Jeg for min del er langt ifra feilfri. Jeg er helt normal. Det er faktisk ikke noe mer spennende med meg enn at jeg tror at mange lesere og følgere kjenner seg igjen i mitt ikke spesielt glamorøse liv. Jeg er jo som 99% av alle de andre mammaene der ute – med alle mine feil, mangler og meninger.

La oss ta et raskt regnestykke – jeg har 800.000 på snap i løpet av en måned. Jeg har over 21.000 engasjerte instagramfølgere og nesten like mange på facebooksiden min. For et par uker siden publiserte jeg en video som er sett av snart 200.000 mennesker. I tillegg har jeg en blogg som har lesertall som matcher en fin liten lokalavis sine tall – som jeg drifter helt alene uten mange fulltidsansatte og pressestøtte…! 

Ikke en eneste negativ kommentar til meg de siste månedene som grenser til noe som kan kalles hets, sjikane eller mobbing. Ikke akkurat mye å skrive bok om, hehe. 

Vet du hva ironien er? Ironien er at de jeg kommer til å få negativ tilbakemeldinger av nå er fra influensere som føler seg truffet. Kritikken på dette innlegget kommer garantert ikke til å komme fra den vanlige dama eller mannen i gata. Jeg har allerede skrevet meg ei lista liste med navn på de jeg vet kommer til å si at de føler seg uthengt, sjikanert og mobbet av dette blogginnlegget. I said: Hårsår!

Sånn til opplysning så kan jeg dog fortelle at jeg har blokkert to-tre stykker fra mine sosiale medier. Ikke på grunnlag av at de er kritiske til mitt virke, men rett og slett fordi jeg ikke ønsker at de tre personene skal få innblikk i hva jeg gjør på sosiale medier. Og på den måten slipper jeg også å holde meg oppdatert på hva de gjør i sine sosiale mediekanaler. Ingen av de er kvinner.

Lag dere en deilig søndag og happy surfing på nettet folkens! ❤️

-Line Victoria

57 kommentarer
  1. Takk for et viktig, reflektert og sant innlegg. All respekt til deg. Måtte flere påvirkere få fjernet skylappene og få åpnet øynene sine for den virkelige verden rundt seg. Og måtte alle de som fjerner konstruktive tilbakemeldinger og velger å leve i «rosa-boble-verden», miste alle sine sponsorer. Gleder meg til den dagen de ikke lengre kan lure 12 år+ gruppen og selge fjas, fanteri og barna sine for penger, penger og penger.

   Ha en fortsatt flott dag <3

  2. ikke rart folk digger deg!! uansett hvor man jobber, om det er privat eller ansatt er ingen som kun for gode tilbakemeldinger eller unngår kritikk. men fy flate kan strekker seg da litt lenger og lærer noe. vi er forskjellige og takk Gud for at Ingen er like… mer enn nok med 1 av meg ivertfall haha.

   stå på videre!! de hårsåre orker jeg ikke lese eller følge… blir bare dårlig av det.

  3. Å jeg er så enig så enig! Jeg får en god del bloggere i vrangstrupa når alt skal være så innmari perfekt. Og tar meg i å lure på hva de skjuler. Evnen til å motta kritikk er nødvendig for å kunne forbedre seg. Enten det er personlig eller faglig.

   Forøvrig har jeg digget deg siden dine dager i natt TV på tv2 eller TV Norge. Husker ikke hvilken kanal der var, for begge hadde sendinger på den tida. Men jeg elsket den friske brisen av ærlighet du kom med. Og som du enda har. Du føles ekte rett og slett.

  4. Takk!!! 💪👏👍Godt å vite at det er noen bloggere som faktisk ser det slik det er! Og kanskje føler dere også for å stå litt opp for deres egen bransje, ellers blir dere jo med på dette «Jeg godtar bare sommerfugler og hjerter» greiene. En heftig, god diskusjon er jo bare supert for alle! God søndag til deg❤️

  5. Takk!!! 💪👏👍Godt å vite at det er noen bloggere som faktisk ser det slik det er! Og kanskje føler dere også for å stå litt opp for deres egen bransje, ellers blir dere jo med på dette «Jeg godtar bare sommerfugler og hjerter» greiene. En heftig, god diskusjon er jo bare supert for alle! God søndag til deg❤️

  6. Man får de leserne man fortjener, tenker jeg. Om man er en som mottar mye “hets” fra alle kanter, så er det på tide å gå i seg selv og se på egen oppførsel. (For å omformulere det de sier på helsestasjonen om at søvn avler søvn… jeg pleier å si det samme om bloggere/influensere – dritt avler dritt.)

  7. Så deilig, befriende lesning! Endelig en influencer som har skjønt det. Men det visste jeg egentlig fra før 💛. Takk!

  8. Tatt på kornet 👏
   Fordrar egentlig ikke ordet “influenser”. Svært betenkelig at reklameblogger med lesertall større enn aviser fritt kan sensurere bort alle reaksjoner som ikke er ren hyllest. Rene løgndiktaturet!

   Godt at det finnes bloggere med stor tilhengerskare som står opp mot verstingene i miljøet. Stå på!

  9. Hurra!

   Og bloggeren du nevner er jo på det stadiet at hun blokkerer personer for å like kritiske kommentarer på SoMe. Så det er ikke bare de som kommer med konstruktiv kritikk som slettes og blokkes, men alle som ikke mener det hun gjør er rett.

   Jeg følger ikke mange blogger, men din er en jeg også anbefaler til andre! Stå på! 😀

  10. Helt rått skrevet Line! Det er så sant, så sant. En Influencer som det nå så fint heter?!, er jo helt på ville veier. Hva vi påvirkes til å kjøpe, se, lese på disse bloggene. Nei, godt du står opp og sier ifra. Bloggeren du henviser til… kan ikke annet enn å le. Det er så tragikomisk med den dama, at det er klart det måtte komme en bok om nettopp hat. Hun eier det ordet. Som man reder ligger mann, og man får de tilbakemeldingene som er fortjent, tenker jeg. Digger deg, har fulgt deg leeenge. Stå på👍😀

  11. DETTE!!!!
   Dette er SÅ VIKTIG!!! Og dette er grunnen til at du er så viktig i denne bloggverden❤️❤️
   Ingen er perfekt, og at bloggere skal kunne fremstille seg sånn, med å styre kommentarfeltet som Nord-Korea er skremmende! Og at media er så feig og lar de slippe unna er bare tragisk. Selv om de får lassevis av beviser og info så tør de ikke gå imot visse bloggere der ute. Meget konstruktiv kritikk blir fremstilt som hat og hets. Det er hårreisende!! Hvis det ikke er «snille, søte, verdens beste mamma og kone, nydelig, perfekt» så blir det blokket og slettet over en lav sko. Irriterer meg grønn! Og der er du så viktig Line❤️❤️Tusen takk for dette innlegge, beste på lenge😘😘
   YNWA❤️❤️

  12. Det er stor forskjell på konstruktiv kritikk og hetsing. Hetsing er absolutt ikke lov, men tåler du ikke at noen annen har en annen mening en din da levere du i en boble som desverre ikke fungerer i hverdagen. Er sånn i en “vanlig” jobb også. Jeg kan ikke bli sur på sjefen min og stenge han ute hver gang vi har en forskjellig mening/løsning på ting. Og gud vet hvor mange ganger i livet jeg faktisk har skiftet mening, fordi jeg faktisk har tatt meg tid til og høre på andre sine og funnet ut at det faktisk er noe i andre sin mening.
   Må ærlig innrømme at mange av disse bloggene er som barn, smeller igjen døra og furter når de ikke for høre det de vil.
   Hurra for deg Line som faktisk som kan se forskjell på konstruktiv kritikk og hetsing.
   Er vel kanskje derfor din er en av de få bloggene jeg følger. Også digger jeg at du er så lite selvhøytidelig😀

  13. For et utrolig godt blogginnlegg!!
   Håper flere bloggere slutter seg til innlegget ditt!! 👏🏻

  14. Hallelujah. Takk for at det finnes en oppegående influencer blandt alt rasket.
   Du er RÅ Line Victoria

  15. Tusen takk for at du kaller en spade en spade!

   Det er ville tilstander i Blogglandia fordi mange bloggere har et omtrentlig forhold til sannheten. De fremstiller seg som perfekte, de lyver eller omskriver sannheten for å fremstille seg som fantastiske. Og i tillegg sensurere de kommentarfeltene sine slik at det ser ut som om ingen er uenige med dem. Som ikke det er nok blokkerer de folk som trykket liker på kritiske kommentarer slik at de i prinsippet kveler alle motstemmer. Trist utvikling, særlig for de unge som ikke har gjennomskuet mekanismene. Du gjorde dagen min med dette innlegget!

  16. Takk for at du skriv om det mange av oss tenke! 😂
   Selv om det sikkert e mange som oppleve mye drit, så har det jo mye med korsn man håndtere det som du sir..

   Nei bloggera e jo bare vanlige menneska, ikke adelig 😂 de skal vær takknemlig for alle som gir dem muligheten de har fått til å være en influencer 🤘
   som igjen er takket være trofaste følgere og lesere 😉

   Og takk for at du delte vitsinga på fb igjen 😂😂 Flire mæ ihjel hver gang 😂😂

   Klæm fra en beskjeden liten blogger i nord, som alltid e glad bare nån gidd å legg igjen spor 😂 til og med negative e velkommen!

  17. Takk for at det fins mennesker som deg i en verden av “perfekte” og “fantastiske” bloggere. Jeg syns du er flink, ærlig og morsom!

  18. Fantastisk bra innlegg <3

   (Og jeg vedder lørdagsgoderiet mitt på at du kommer til å bli kontaktet (evt. med trusler om advokat), og at samarbeidspartnerene din vil få anonyme henvendelser om at du mobber og sjikanerer og at de derfor ikke bør samarbeide med deg, hahaha)

   1. Jeg er ikke så bekymret. Når jeg ser hvor mye støtte jeg har av øvrige bloggere (både små og store) så er jeg usikker på hvor langt man vil komme med slik oppførsel. Det blir jo bare som å grave seg selv ned enda dypere…!

  19. Godt innlegg. Jeg skjønner heller ikke hvorfor enkelte stenger kommentarfeltet sitt, samtidig som de skriver som om det er vennene som leser. Fine lesere, hei trofaste venner… Enveis kommunikasjon mister fort min interesse.

   Men jeg skjønner meg heller ikke på alle de som leser blogger kun for å kritisere. Prøv å gå inn på kvinneguiden, les tråden om feks villapaprika. Skremmende å lese egentlig. Alt kritiseres, fra skriving til møbler. Hvorfor leser noen bloggen hennes kun for å kritisere? Og det er ikke bare henne. Jeg skjønner at enkelte stenger kommentarfeltet når det blir sånn.

   Den bloggeren du mest sannsynlig skriver om her, siden du er så tydelig på kritikk og hets, hva er hva, er innimellom ille utsatt. Det skrives side opp og side ned, det går på repeat. Har du sagt eller gjort noe for mange år siden, så er det ikke mulig at noen glemmer det. Alt, absolutt alt, gjentas som de alle skulle være medlem av demensforeningen (men glemt det pga demens), alle er redd for at noen skal glemme noe.

   Tenk om man lot være å lese de bloggene man ikke liker. Tenk om man lot være å gi de bloggerne (inklusive deg) som eksponerer barna sine klikk. Hvorfor får ikke (de fleste) bloggerbarna være som del fleste andre barn, få ha barndommen sin i fred? Hva om man klarte å holde seg helt unna sånne bloggere, hverken lese bloggen eller kommentere noe sted, total taushet. Det er å bruke forbrukermakten sin. Det er å si at bloggen din er ikke bra fordi…… men jeg vet det er ønsketenking. Folk lar ikke være å lese blogger, folk elsker drama og intriger, og dess mer en blogger provoserer, dess flere lesere får den. For folk liker å kritisere. For enkelte virker det, dessverre, som om at de må få kritisere og slenge dritt, først da blir deres egen dag litt bedre. Og ja – til tider er kvinner kvinne verst, det gjelder ikke bare på blogg men også i enkelte grupper på Facebook.

   1. Skjønner tankegangen din, men forstår også at folk oppsøker noen blogger for den bilkrasj/frykræsj-følelsen man ikke klarer å se vekk fra. I utgangspunktet enig, men jeg tenker bare at man bør være bevisst på at det skjer – derfor skrev jeg dette innlegget. Å si at “ikke kom med kritikk, slutt heller å gi personen oppmerksomhet!” blir bittelitt for enkelt for meg i forhold til lovbruddet med å filme seg selv, legge ut i sosiale medier og det å ikke kunne klare å motta kritikk som vanlige mennesker. Om noen gjør noe galt som setter DEG i fare, sier du ikke ifra da? (Det er fort gjort at bloggeren bak rattet med mobilen og ungene i baksetet kjørte i et uoppmerksomt øyeblikk (fordi man så på mobilen) inn i min fine, lille familie på vei hjem fra hytta en kveld!)… Skal vi slutte å gi konstruktiv kritikk fordi det er vanskelig for noen å takle det?

    “Kritisere og slenge dritt” skriver du… Jeg vil gjerne presisere at sjikane, trusler, mobbing og hets selvsagt skal anmeldes. At noen er uenig, ønsker å presisere eller peker på noe så alvorlig som lovbrudd syns jeg er innafor altså…! Men om noen syns jeg er stygg, eller at jeg er mindre begavet – det er mangel på folkeskikk!

  20. Først av alt, you go girl! Dritbra innlegg! Den bloggeren du henviser til klarer faktisk å blokkere noen på SOME sekunder etter kommentar eller lignende. Fullstendig paranoid. For det andre, ordet influencer, jeg greier det ikke, det frembringer kvalme. Dette fordi disse egoistiske rosabloggerne soler seg i glansen av dette latterlige uttrykket. Noe som feks er sååå lykkelige for å være på «kick off» med andre influencere på Geilo. Gid altså! Kan hende du er der også, men jeg ser ikke at du briefer og jåler med det i alle kanaler, som visse andre. For det tredje, jeg er ikke alltid helt enig med deg, men oftest er jeg det. Din blogg og ditt engasjement, jeg digger det! Stå på Line, du er kul og så herlig normal! Tusen takk, og ønsker deg ei god uke❤️!

  21. Du er bare helt amazing👏💪👍
   Dette er ett så viktig tema og ta opp blant annet fordi de påvirker spesielt unge mennesker. Dette er jobben deres og da må man tåle kritikk og at alle ikke er enig i jobben deres. Sånn er det virkelige livet. Håper flere av dine kollegaer tørr å være like tøffe som deg. For dette står det respekt av.❤💪👏👍

   1. Jeg har fått MASSE tilbakemeldinger fra bloggere og influensene som støtter meg, men som ikke tør å støtte meg offentlig i det jeg sier. Jeg har fått noen få “hvem faen er det du trur du er?”, men det er fra influensene selv om har inntatt krenkeposisjon.

  22. Bravo! Her passer det godt med både halleluja og amen! Reflekterte bloggere er noe jeg setter pris på. Har blogget selv siden 2006, men har aldri oppnådd noen stor leserskare eller hav av kommentarer. Det er nok fordi jeg bare blogger når det passer meg… Og målgruppen er nok ikke heller de typiske blogglesere. Men synes selv jeg treffer blink på mine betraktninger både tidt og ofte… haha
   Men jeg humrer meg svært ofte gjennom dine betraktninger om dette og hint. Og dette innlegget tar foreløpig kaka. Jeg ser ikke bort fra at det kan komme flere! Takk for din tilnærmelse, din rettskriving og lite selvhøytidelige holdning. Jeg slenger på enda et par bravo bravissimo!

  23. Hei. Jeg har et mer generelt spørsmål til deg. Blir ikke antibiotikautgiftene store når en driver mer eller mindre fulltid som influenser? Og er dette noe du eventuelt kan utgiftsføre og få tilbake moms på disse legemiddelene?

  24. Hei flinka ! Dette er noe av det beste jeg har lest , ærlig og helt tatt på kornet ! Det er slik du skriver vi andre lesere tenker om mange influensere( liker ikke ordet Hehe). Jeg har trykket «liker» på saklige kommentarer på insta vedrørende bruk av barn på some, ble blokkert innen ti sekunder. Jeg har skrevet ett, kun ett svar på ett innlegg på en bloggers innlegg , høflig og velment. Ikke godkjent. Så da lurer jeg ? Når det skal bare være kosemose klem klapp og elsk, vil ikke det være villedende for de ulike sponsorer som ønsker bloggere skal reklamere for ulike produkter ? Den ærlige tilbakemelding kommer ikke frem ved å kun godkjenne de som er «elskbar» . Jeg digger deg, du er ærlig og hysterisk artig jente. Sjelden jeg har ledd så mye av en video lagt ut av en blogger ( deg ) som prøver febrilsk å fortelle vitser :-)))) herregud som jeg lo! Og ja , du har helt rett , vi jenter er jaggu flinke til å skryte av hverandre, være rause og backe hverandre opp. Jeg er ikke bekymret for ungdommen og ikke ser jeg hat eller hat mot andre jenter heller . Se på alle de morsomme sterke jentene som har podcast, fulle av empati og med ett mål , støtte hverandre og få bukt med hatet. Du er en super jente som har en perfekt balanse på humor seriøsitet og samspill med andre .

   1. Vi jenter er faktisk dritflink til å skryte av hverandre, og jeg håper jeg blir en sånn i fremtiden – jeg jobber med det! Elsker framsnakking forøvrig! <3 TUSEN takk for de fantastiske ordene!!! Jeg blir så utrolig stolt!!!

  25. Det er vanlig psykologisk fenomen. Blir man ikke hørt og satt merke til, vil det forsterke atferd. Så ja, jeg er enig i at det at bloggere sletter kommentarer og blokkerer følgere, bidrar til mer negativitet.

   Samtidig er jeg ikke enig i at mange er så “hårsåre”. Folk kan sitte med flere vansker, traumer og psykiske problemer. Jeg blogger fordi at bloggen hjelper meg å bekjempe angst. Så jeg føler ikke at jeg “må” svare til alle og ha alle diskusjoner. Jeg velger mine kamper, selv om jeg prøver å svare alle, og jeg har ikke så mange følgere.

   Det er fint at du sprer glede og får utelukkende fine kommentarer, men du er en journalist som jeg ser, Så du vet hvordan man påvirker lesere. Mange bloggere har ikke denne utdannelsen, så de kan ikke bruke slike erfaringer og kunnskap.

   Så la oss være snille med hverandre:)

   1. Leser bloggen din, Lena 🙂

    Jeg tenker vel litt mer i retningen av de bloggerne i toppsjiktet som roper aller høyest om sine inntekter og fantastiske prestasjoner – ikke om de flotte microblogegrne som faktisk utgjør en viktig forskjell for mange..!

    At jeg er journalist har veldig lite med min blogg å gjøre, det er både Caroline Berg Eriksen og Julianne Pilotfrue også blant annet. Jeg er ikke noe bedre enn andre til å påvirke leserne mine tror jeg. 🙂

  26. Om du leser kommentarfelt på hvilken som helst Internettsak så skjønne du hvor folk kan være. Folk er forferdelig stygge over nett. Har har fulgt med på spesielt én blogger som får vanvittig mye stygge kommentarer, uansett hva hun poster. Det er faktisk trist å se. Og jeg skjønner godt kommenterfelt der ble stengt en periode. For all den dritslengen kan knekke den sterkeste. Men ja, vi lever i totusenogkrenka sånn generelt. Og et fint og se du generelt opplever hyggelige/høffelige meldinger. Skulle ønske flere kunne lære seg “har du ikke noe fint å si, trenger du ikke si noe i det hele tatt” (eller i det minste diskutere saklig).

   1. Jeg er enig i at vi ikke trenger å finne oss i all dritt som kommer, men man må bli flinkere på å skille konstruktiv kritikk og hets! Jeg har allerede, i mitt blogginnlegg, blitt kalt en mobber og at jeg hetser – da sier det seg selv at man er litt i overkant hårsåre ass. 🙂 Til siste setningen din – HELT ENIG! <3

  27. Noen spørsmål fine lille frøken! ❤️ Ser du deg selv som en influencer Line Victoria?
   Eller kjendis? Du var med i Mess tv i 2000 ellernoe..
   Thats it! Jeg digger at du er åpen å ærlig på bloggen din, men for meg så virker det som du trur du er så mye bedre, vi treffes en del med min x, som også er din, by the way 🙂 det kan du såklart luke bort, men svar på det, hva gjør deg til en influencer??? Lag ett innlegg Line Victoria, influencer!!! 😂

  28. Godt skrevet og gode poeng. Noe av det å være et menneske og en influencer må være å være menneskelig. Å være menneske betyr at man lærer, erfarer, driter seg ut, får motgang, endrer seg, utvikler seg. Hvordan kan man utvikle seg når man bare får høre «du er så nydelig og snill». Når alle spørsmålene og kritikken er luket bort? Det er et stort gap mellom å si at man misliker noens handlinger, si at man er uenig,etterspørre hvor premien man ble lovet er, og HAT. Jeg tror jeg faktisk aldri har sett regelrett hat i noens blogger. Å si at noen er stygg er ikke hat engang. Det er bare noens mening og det må mangel få lov å si? Hvis man er så livende redd for hva ungene leser så kan man ikke være blogger. Hvis man ikke tåler at man får spørsmål, så bør man ikke blogge. Hvis man oppfatter alt som ikke inneholder pen/snill/god/nydelig som hat så har man store problemer.

   Nå er jeg ikke blogger men jeg møter på meningsytringer og mishag støtt og stadig. Min tenåringsdatter kommer hjem og forteller at den sa det og den gjorde det. Da er det fint å være mamma å kunne si at selv om hun sa at genseren din er stygg, så ER den ikke det hvis du synes den er fin. Folk må kunne ha meninger, men det trenger ikke være din sannhet. Folk spør spørsmål fordi de vil vite, ikke for å være onde. Hvis noen spør deg hvorfor du ikke er kvisete mer, så er det ikke for å være ekkel, men fordi de kanskje lurer på hva du gjorde for å bli kvitt dem.

   Som influencere har man er fantastisk verktøy og man er et forbilde. Man kan velge å stenge kommentarfeltet, ta alle ytringer oppi verste mening, eller så kan man svare på en uhøflig måte eller vise at DET GÅR AN å svare på en høflig måte, ta ting med humor, ta imot kritikk og tenke over det eller være enige om å være uenige. Man blir således et forbilde og en lærer for alle. Ellers i livet vil bli møtt med ubehageligheter, det er ikke til å unngå, som mamma blogger til bloggerbarn kan man bruke bloggen til å vise at meningsytringer og uenigheter er ikke farlige. Det er ikke farlig og det betyr null og nada om noen sier at man er tynn eller tykk eller sur og stygg, for det er bare et menneskes mening der og da. La da vedkommende for Guds skyld tenke de tankene da!

   Stenge kommentarfelt er bare tull. Helt tåpelig. Hele vitsen med det du gjør blir borte. Det blir bare en eneste lang enetale. Den eneste grunnen jeg kan se noen gjøre det er at man vil skjule at ingen faktisk kommenterer lenger, eller at spørsmålene gjelder noe man har forsøkt å lure seg unna. At man er redd man blir avslørt for noe man har gjort.

  29. Bra skrevet. Leste det først i avisen, så måtte ta en titt her. 🙂
   Jeg er kommet dit at når jeg ser reklame fra en blogger så gidder jeg ikke å handle den varen lenger. F.eks Floyd er helt ut. Er så dritt lei det perfekte bilde som legges frem og gud forby man skal ha en annen mening eller stille et spørsmål som ikke er søtt som sukker.
   Om du snakker om en viss person her som har gitt ut bok nå nylig så oppfatter jeg henne som farlig for dem som er kritisk, dem skal hun ta.
   Synd det fremstilles så ensformig i dagens aviser foruten om DN som har skrevet litt om det.
   God helg. 🙂

  30. Noe av det verre er såkalte påvirkere som sletter alle kommentarer som ikke er ren hylling og blokkerer alle som enten stiller kritiske spørsmål eller ganske enkelt har gitt en «like» på en slik kommentar.

   Jeg lurer på om de er klar over at det fremstår svært lite troverdig når alle kommentarfelt kun består av enhjørninger og sukkerspinn? Eventuelt med en og annen skikkelig usaklig kommentar som fansen får sable ned?

  31. Jo mer makt og påvirkningskraft en influencer har, desto mer farlig er det når kommentarfeltet ser ut som en stor “heiagjeng”. Og dersom man selv opplever, eller ser at andre sine kommentarer med saklige kritiske tilbakemeldinger eller spørsmål, blir slettet, så er det et stort rødt flagg.
   Det er dessverre ikke bare blant bloggere dette skjer. Selv i grupper hvor norske leger og psykologer er med å styre skuta, og hvor alvorlig syke mennesker forsøker å få til en konstruktiv debatt, så foregår det sletting av kommentarer over en lav sko.
   Jeg og mange andre med den alvorlige sykdommen ME har opplevd å ikke kunne stille saklige kritiske spørsmål i offentlig gruppe på Facebook som heter Recovery Norge (https://www.facebook.com/RecoveryNorge/), ei heller si noe om vår erfaring med enkelte ting som blir omtalt der.
   Kommentarfeltet er stort sett gjennomsyret av en “heiagjeng”. Og hvor ting faktisk er så ekstremt at de som driver gruppen, samt store grupper av denne “heiagjengen”, mener at kritiske spørsmål, kommentarer, eller fortellinger om folk som har blitt dårligere av ME, må slettes fordi dem som har blitt bedre eller friske av ME er nødt til å skjermes fra slike ting fordi de kan bli syke eller verre igjen.
   Og dette står leger og psykologer bak.
   Tenk om det var slike grupper opprettet for andre alvorlig syke mennesker, med kreft eller andre ting.
   Og hvor dem som fortsatt var syke ikke hadde “lov” til å stille spørsmål som kan oppfattes som kritiske.
   Samt at mange innlegg inneholdt mye kritikk av den norske kreftforeningen. Kritikk som ingen har mulighet til å svare på, fordi svar på denne kritikken blir oppfattet som “hets”, og derfor blir slettet.
   For det er slik denne gruppen drives med tanke på dem som har ME, samt ME-foreningen som er en forening som baserer seg på fakta, forskning, og fremstår som både saklig og redelig.
   Det verste er at gruppen blander sammen ME med mange andre tilstander, samt at ordet frisk helt ukritisk blir brukt om mennesker som helt klart fortsatt sliter med sykdom.
   Så influencere kommer i mange forkledninger.
   Og ekstra ille er det når de gjemmer seg bak titler som leger og psykologer. Det burde egentlig ikke vært lov.
   Men man kan unngå alternativ behandling loven ved å danne en pasientgruppe, og slik sett drive på med “reklamering” for alternativ behandling likevel.

  32. God eftermiddag
   Jag vill berätta om en fantastisk möjlighet att ha det bra och kanske till och med tjäna lite pengar. Vårt kasino erbjuder en gratis slotmaskin, roulette, sportspel och många andra spelalternativ. Du kan också få free spins

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg