LAG ALDRI DENNE KAKA!!!

Altså – min tur til å korona-momshame noen! Jeg har surfet på internett og med mesterlig hjelp fra en frøken som har skreket «REGNBUEKAKE» siden den dagen i januar jeg hadde vært innom en kakebloggers bilder på iPaden til Maren i et svakt øyeblikk. Det bildet som dukket opp da vi skulle skru på My Little Pony glemte hun dessverre aldri, så REGNBUEKAKE er svaret jeg har fått hver gang jeg har spurt om hva slags kake hun ønsker seg til bursdagen.

Så tenkte jeg da, inni mitt lille hode, at «det kan jeg jo bare bestille». Men det skal jeg jaggu fortelle deg, det er ingen konditorer som lager REGNBUEKAKE!

Jeg viste bilder og de ristet på huet. «Folk blir alltid så skuffa fordi de ikke ligner på de de finner på isntagram og Pinterest, så det der tar vi ikke opp bestillinger på lenger.» kunne en konditor fortelle meg.

Jeg googlet og fant oppskrifter og konditorfargepakke til 700 kroner. 700 kroner for å bare fargelegge djævelskapen! Helvette ass. Men det ble gnålet og maset og jeg bestemte meg for at det uansett ikke er noen jeg skal overbevise om mine kokkekunnskaper enn et bursdagsbarn på 3, så jeg brettet opp ermene og fikset frem kredittkortet.

500 spenn for konditorfarge. (Jeg droppet orange, siden man kan blande gul og rød. Ser du, jeg burde ikke vært dum jeg ass!) Intet mindre enn 4 bokser med melis. Og trur du fader ikke jeg måtte kjøpe kakeform også, for ingen rengnbuekaker skal lages i vanlige former – men med diameter 20 cm. Vaniljepaste (for vaniljesukker er liksom ikke bra nok det eller?) til 80 spenn i spesialbutikk. Jeg orker ikke regne på det engang. Det blir vann og økologisk speltknekkebrød i uker fremover.

Lørdag morgen slang jeg posene på benken og satte igang. Klokken var litt over 11.00, det var lørdag og sol – og det lå ann til å bli en vakker utedag på terrassen. For de som ikke barrikaderte seg inne på kjøkkenet, da.

Det å være en gjerrig kakebaker har nok aldri lønt seg. Du skjønner, kaka må lages i 7 omganger. Jeg var altså inn og ut av stekeovnen 7 ganger. Siden jeg bare hadde gidde å kjøpt EN kakeform som måtte vaskes og klippes til bakepapir og smøres og meles mellom hver gang.
Jeg hadde konditorfarge langt inni ørene og melis over alt. Jeg tilbrakte 6,5 time på kjøkkenet. Jeg holdt på med kakerelatert faenskap fra jeg stod opp til det ble mørkt. Jeg var ute på verandaen tre ganger, og det var for å røyke meg en sigg for å slippe å gå fra vettet.

Lag på lag på lag på lag på lag på lag på lag på lag på lag på lag på lag. Annenhver kake, frosting, kake, frosting osv. Små smurte jeg inn hele dritten med frosting tilslutt, denne blytunge tønna av en kake. Så brukte jeg en gammel sparkelspetel jeg vanligvis tetter hull med i veggen, og gjorde som hun på YouTube, bare helt uten de fiffigere og dyre verktøyene hun hadde for hånden. Så helte jeg blå sjokolade (hvit sjokolade med konditorfarge) over.

17.00 stod kaka i kjøleskapet og jeg var kaputt. Og full av e-stoffer.

Men da var tiden inne for å begynne på bursdagsgaven til Maren. 😱

Stor jente-rom. (Ny seng, aktivitetsbord med stoler, en jævlig svær opprydning der babystæsj måtte vikte for fargeblyanter og kritt og barnesminke fra Frost (jaja, skyt meg) og pene, glitrende vesker hengene på veggen. Også endelig få opp noen bilder på de veggene der inne! JA, også malte jeg vegg mens ny seng ble skrudd opp. 02.00 var vi ferdig, og da jeg skulle legge meg så jeg dronningen ligge der på min side i senga mi, så jeg bare lukket døra og la meg på gjesterommet stede. Jeg var helt utslått!

Nå er du kanskje spent på hvordan det egentlig gikk med den jævla kaka? Jo, nå skal du høre.

Med jekketralle fikk vi bært den ut på bordet til tonene av hæppibørsday søndag ettermiddag. Jeg tok kniven og skar. Fy fader så hard! Jeg måtte nærmest sage meg igjennom den svære blokka av en kake, og tenkte stille i mitt sinn at det antageligvis var en dårlig ide å la den stå på kaldeste i kjøleskapet i et døgn.

 

Men så – de 6,5 timene på kjøkkenet og at jeg har bæsjet både rosa og grønt som en regnbuemaiskolbe den dagen grunnet stort inntak av både røre-prøvesmak og det faktum at jeg måtte slikke ren konditorfarge-skjeene jeg brukte før jeg satte de i oppvaskmaskinen – det var faen meg verdt hver eneste sjokkerende dorulltørk jeg gjorde, og kommer til å gjøre i dager fremover.

Jeg tenker at det for en gang er på tide at jeg momshamer ALLE dere som ikke gidder å lage kake til deres egen, elskede unge på bursdagene dems.
Det finnes ikke viktigere ting i livet enn å bruke en hel fridag på å lage en regnbuekake der minst halve kaka kommer til å bli brukt som drapsvåpen om jeg hadde klart å løfte den og hive den i trynet på noen (Vi snakker om noen som ligner en isblokk i tyngden) eller som får deg til å skremme dritten ut av deg hver gang du ser de fargerike bremsespora i trusa di den neste uka.

Jeg er så glad for at det er et år til neste gang. Da blir det ferdigkake med nonstop. Som alle andre normale mammaer disker opp med.

Kaka ble ikke så veldig god, så jeg tenker at oppskrift ikke er nødvendig. I såfall bør du heller bytte ut frostingen jeg lagde med noe annen smak enn “sukker og smør”-smak. Det ble too much, selv for en sukkermons som meg!

Åjåj, nå må jeg på do! Ønsk meg lykke til!  💙💚💛🧡❤️💜 💩

9 kommentarer
  1. Kaka ble jo fantastisk da! Gratulerer med dagen til Maren’ 😊🥳🤩

   Synes det er litt søtt at du gjør nummer ut av at du droppet oransje, men kjøpte grønn – kunne blandet blå og gul 😉😂

   Uansett, fantastisk kake! Regner med bursdagsbarnet ble mer enn fornøyd 😊😊😊

  2. Ser jo bra ut da, men viktigst; ble Maren fornøyd med regnbuekake?

   Toro sjokoladekake med noen figurer oppå (enten det er frost, dinosaurer, kaptein sabeltann eller my little pony) og lys gjør susen. Deler du kakemiksen til langpannekaken i 2, så har du til 2 kaker i springform med 24-26 cm diameter 👌🏻

  3. Hvorfor lagde du ikke bare vanlig kakebunn og farget dem?? 😂😂 Trenger ikke verken melis eller vaniljepaste. Smaker bedre også. 😂😂

  4. Kanskje ikke den beste erfaringa, og kanskje den ikke var så god…. Men den så helt fantastisk ut! Godt jobba 😀 og jeg regner med at treåringen var veldig fornøyd. Hurra for Maren! 🎂🎉🦄👍

  5. Hva er det med denne regnbuekaka? Guttungen på 4 år skulle også ha det i bursdagen sin(ble 4 i februar). Jeg tenkte at jeg gidder ikke å lage sånn kake men jeg må jo noe som minner om regnbuekake😂😅 Heldigvis hadde de tilbud på Nille på regnbueform. Da ble det Toro sjokoladekake forma som en regnbue med regnbue strøssel over. Guttunger var overlykkelig og stolt for han hadde fått den kaka han ønsket seg😃👍 Må legge til at han ville ha dinosaurus kake også, hadde bestilt marsipankake med hvit topp. Så bestilte jeg spiselige dinosauruser som jeg pyntet på kaka. Ble også kjempe fornøyd med det😀👍 Du er utrolig flink, en stor applaus til deg som gikk hele veien for den kaka👏❤️ Håper Maren var fornøyd da, og gratulerer med 3 åringen🥳🎉

  6. Det er lenge siden jeg har ledd så godt! Beskrivelsene dine av dorulltørk og fargerike bremsespor, hahaha! Jeg ler så jeg griner 😂😂😂 takk for en god latter i disse korona-tider!

  7. Ler meg ihjel😂
   Noe av det morsomste jeg har lest på leeenge!🎂 innsatsen kvalifiserer hvertfall til ganske mange mammapoeng! gratulerer med dagen til Maren🎉🎈

  8. Neste gang legger du nonstop in regnbue oppå en langpannekake alla Toro. Mye lettere, og smaker betydelig bedre 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg