Lat? Dette vasketrikset gjør susen!

Helgen er over, og jeg har utrolig nok klart å finne tid til å gjøre andre ting enn jobb. Jeg er litt usikker – hvordan gjør folk det som har stort hus og aldri tid (eller lyst) til å rydde og holde orden? Er det bare for spesielt interesserte?

Her om dagen skulle jeg låne en lader av ei venninne, og hun skrev til meg at hun var på jobb – men det var bare å låse seg inn, gå inn på badet og laderen skulle ligge i en skuff. 

Altså, det første som slo meg var:
Finnes det altså mennesker som, uten å ha planlagt det, slipper inn i huset uten å være tilstede for å komme med unnskyldninger om hvordan det ser ut? Er dette noen som rydder før de drar på jobb? Leiligheten hennes var så gullende ren, perfekt ryddet og det fantes ikke spor av morgenkaos! Jeg vet jo at når jeg drar på jobb så er det så rotete at jeg bare rekker å sørge for at det ikke ligger noe rot for nærme noe som kan ta fyr, liksom. Eller bli liggende å lukte. Jeg har ikke kapasitet til at mine 300 kvm ser ut som et strøkent hotellrom til enhver tid, ihvertfall ikke rett etter barnehagelevering! (Alle som kjenner til kaoset som oppstår i forbindelse med barnehagelevering lukter lunta nå..!) Jeg låser også de værste romma når vi har besøk. Spesielt soverommet. Det er alltid bomba. Morsomt hvordan alle vet hvordan et bomba horehus ser ut, uten å ha besøkt et…! 😉

Jeg er definitivt en sånn person som må ha beskjed en halvtime i forkant av et besøk så jeg rekker å rydde det værste – eller hvertfall dra frem en vaskekost og en søppelpose så det hvertfall ser ut som jeg er i ferd med å gjøre noe fornuftig ryddearbeid. Jeg har forøvrig løst det der med «plutselig besøk på døra» ved å sette både støvsuger og vaskekost i gangen – så det ser ut som jeg er igang med husarbeid og kan unnskylde ethvert plutselige besøk med “vi holder på å rydde og fikse her skjønner du!”

Forøvrig vil jeg dele verdens BESTE tips for oss som liker lukten av et gullende rent hjem men ikke har alltid tid til å gjøre det som skal til…! 

Det startet på 90-tallet med at jeg fylte en bøtte med varmt vann og såpe og satte den i stua for at det skulle lukte godt og man skulle oppnå illusjonen om rent hjem. Det har jeg altså gjort hele livet, for det gjorde også min mamma. Valgte å videreutvikle denne ideen og endte opp med å finne et hårfint triks.

📌Fyll en kjele med en liter eller to med vann. 

📌Hell oppi såpe med lukt du syns lukter rent hjem. (Jeg bruker det jeg har, unntatt salmiakk for det brekker Torben seg av)

📌Jeg lar det putre (ikke fosskoke) på komfyren så dampen med godlukt sprer seg i hele heimen. (Ikke ha på vifta!)

Værsegod, (det føles som) rent og pent på et blunk!

PS: Viste seg at venninnen min skulle ha husfotografering i forbindelse med hussalg, derfor den strøkne heimen. Jeg visste det var noe mystifistisk!!!

8 kommentarer
  1. Ååhh bøtte med vann og grønnsåpe,det brukte alltid min mamma å ha når hu vasket,og ved å ha det selv får jeg gode minner (og god lukt) etter en mamma som ikke lenger er her..

  2. Elsker at du låser rom med rot😂🙌 Det gjør jeg også. Får da være grenser for hva besøket skal trenge se🤓🥰

  3. Merkelig hvordan noen har det ryddig, typ strøkent til en hver tid. Jeg sliter så sjukt selv da jeg pendler mellom 300kvm stort hus og 50 kvm leilighet. Hunden og min kjære bor i huset fast, mens jeg er hjemme i helger og en og annen dag midt i uka. Når jeg er hjemme skal det vaskes klær, tørkes støv, gulv skal vaskes, bad og toalett, brød og andre ting skal bakes osv.
   Mine tips:
   1. Gå over gulv med tørrmopp for å samle støv, smuler og whatever. Samle det i et hjørne eller noe og kost opp med kost og støvbrett. Det går så mye fortere å finne fram en mopp framfor å dra støvsugeren med seg over alt.

   2. Konsentrer deg om rom som blir brukt daglig. Vi har typ 7 soverom, 2 bad, et toalett, kontor, vaskerom og noen boder, stue, spisestue og kjøkken 🤦🏾‍♀️ jeg mopper stue, gang og kjøkken ofte. Bad og toalett støvsuges litt ofte, ellers soverom ved behov og alle de andre rommene driter jeg i. Folk skal da vanligvis bare i stua og kanskje på toalettet uansett 🤞

   3. Rydd ting med en gang du er ferdig med det, som f.eks på kjøkkenet, eller når du har spist kvelds/middag i sofaen.

   4. Engangsmopper med grønnsåpe lukter det mye av. Sveip over gulvet med det, eller bruk grønnsåpe eller annet vaskemiddel på sprayflaske for å tørke av stuebord f.eks. så lukter det også nyvasket av det!

   5. Ha et rom for rot 🤷‍♀️

  4. Lurt tips!!! 😆😆😆
   Jeg er akkurat som du, trenger varsel minst en halvtime før de kommer, så jeg rekker å hasterydde. Nå har ikke jeg barnehagebarn, men tenåringsbarn, å det blir jammen rot fra de å 🙉😆. Jeg tørrmopper (eller mannen 😀) hver dag, så de som evt kommer plutselig på besøk uten forvarsel slipper som regel å få rusk under føttene da 🙉🙉, men er jo så mye annet rot

  5. haha. elsker når det er sånn. Her hadde jeg vasket og ryddet hele fridagen og huset var virkelig! shina da jeg tok med meg 7 åringen på fotballtrening.

   Bonusbarnas tante på morsiden skulle innom å hente ett par sko og fikk beskjed av bonusbarn om å bare gå inn.

   Du aner ikke DEN følelsen når du få høre på bygda at min samboers eks, går å snakker, i negativ tone, om hvor rent og ryddig vi pleier å ha det 😛 hihi…

  6. Bor på ettroms, om noen kommer uanmeldt å slenger jeg alt rot på kjøkken inn i steikovn, smekker igjen og henger et pent pyntehåndkle foran. 🙈👌

  7. Haha skal sies at verken fotograf eller visning var avtalt når du var hjemme hos meg! Du var bare heldig at det bar ryddig! 😂😂🤣🤣

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg