Me-time/Off-time.

God morgen, godtfolk!

Så utrolig hyggelig med de mange tilbakemeldingene på Peter og min sin lille 50-minutters Tidsbonanza-deltagelse igår! Som dere kanskje la merke til så har jeg jaggu litt temperament og vinnerskalle, så i finalen klarte jeg ikke styre meg.

Herregud som jeg har savnet tv-bransjen.Vignetter, teasere, beds, VB-innslag, en dyktig innspillingsleder, en kul gjeng i regi og flerkameraproduksjoner. Sminke, prøver og nedtelling. Publikum og svette hender. Rødlys. Der er vi på!
Jeg vil gjøre mer av det der fremover, og skal bli flinkere til å takke ja til slikt.

/Foto: Thomas Høstad, NRK.

Denne søndagen skal ikke holde mer hellig enn at jeg skal ta ettermiddagen i terapeutiske omgivelser. Der er jeg faktisk kliss lik faren min. Jeg skal nemlig ta med meg en industristøvsuger, litt verktøy og ei skikkelig god skrape – for å begynne på båten. Jeg finner i aller høyeste graden roen og kreativiteten når jeg holder på meg litt fysiske/kreativ/handye ting jeg mestrer. Jeg har jo tross alt hatt båt siden jeg var 6 år (da en optimistjolle) men da jeg var 15 år fikk jeg min aller første seilbåt på rundt 21 fot, hvis ikke jeg husker helt feil. Der måtte jeg i grunn gjøre det meste selv, og det var ingen

som viste meg hvordan jeg skulle gjøre det. Heldigvis hadde jeg en tålmodig pappa som viste meg, og jeg kan huske fra jeg var barn at pappa viste meg hvordan jeg brukte verktøyene. En annen ting er også hvordan pappa lærte meg å være kreativ! For når man tror man stopper opp i prosessen og ikke kommer videre, så finnes det som regel ALLTID en løsning hvis man bare lærer seg å tenke utenfor boksen.

Her er båten vår!

Det er altså den båten du ser nærmest til høyre, med grå stripe. 😂

Jeg har montert solcellepaneler og ladeboks med omformer. Jeg har demontert og satt sammen (reparert) en dieselvarmer fra 80-tallet som hadde stått urørt i 15 år.  Jeg har også demontert kverna i dassen (ja, de bladene som moser opp dritten og dytter den videre inn i rørsystemet) og fikset den, samt at jeg har demontert diverse vannpumper for å søke etter feil. Eneste jeg sliter litt med å gå igang med er faktisk selve motoren i båten, selv om det er en relativt enkel Volvo Penta. (AQAD40B 165hk for å være helt presis). Den skal i utgangspunktet være like enkel å forstå seg på som en traktormotor, men siden det ikke har vært noe problem med det – så har jeg sluppet unna. (Har selvsagt byttet impellere, oljefilter, osv som ved vanlig service…!)

Da jeg var noenogtyve kjøpte jeg det som dengangen var drømmebåten. En norskbygget (verftsbygget) Hero 101. Selv den dag idag angrer jeg som en idiot på at jeg solgte den. Den båten var fantastisk. For noen år siden så jeg den tilsalgs igjen, da hadde den blitt brukt til å reise rundt verden på kryss og tvers – men det var samme, gode, trygge seilbåten. Men det ble hurtiggående cabincruiser de siste årene, et resultat av et kompromiss om fart og komfort. Det er definitivt ingen luksusbåt, men for meg som er vokst opp i ganske mange båter som lekker (ganske mange trebåter!) – så er det ren luksus å ha en ny og tett kalesje i vaffal! Så nei, du finner ikke et blogginnlegg om de dyre Gant-putene jeg har kjøpt til båten, men til nød kan det hende jeg disker opp med et innlegg om hvordan holde båten fri for mugglukt på en enkel måte eller vaske kalesje ren for måkedritt uten å ødelegge impregneringen…!

Okey, nå skal jeg forsøke å komme tilbake til poenget mitt. Jeg har tatt meg noen ørsmå timer “fri” idag på å gjøre litt i båten. Få litt olje på henda, demontere noen teakplater helt akter som trenger en kjærlig hånd og 1000-pussepapir. Og så skal det bli veldig godt å ha noen timer med terapi i båten, der jeg kun fokuserer på å bruke huet til å skape noe eller fikse noe. Det gleder jeg meg til! 💛

Følg meg gjerne på instagram hvis du vil!

5 kommentarer
  1. Jøss Line! Det oser Pilotfrue lang vei av deg. Si heller Missoni puter isteden for Gant. Kliss like dere😇😂

  2. Jeg så deg ikke på TV i går( har en TV som ikke virker..grrr), men vi pleier å se på tidsbonanzs. Og jeg er i den alderen at jeg så mye på mess tv;) hihi
   MEN du var utrolig fin i går, ut av bildet jeg ser. Du kler lilla og du har j…. fine striper! Du er så fresh!:)

  3. Fikk nå sett Tidsbonanza med episoden med deg, som heter “Nettbonanza”. Den var skikkelig morsom og dere alle imponerte meg med kunnskap. Og minner fra Mess TV som var på TVNorge dukket jo så flott opp.

  4. Vpxlgenericindia Is Amoxicillin A Monoamine Oxidase Inhibitor Erythromycin No Prescription Achat Viagra Sur Le Net Order Tab Acticin Permetrina Overseas

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg