Mitt ORD for året!

God søndagsmorgen, godtfolk!

Denne uka har gått utrolig fort, så det er først nå jeg fikk satt meg ned med kaffekoppen ved tastaturet. Faktisk har jeg brukt de siste dagene på å lage meg en plan for fremtiden. Okey, det hørtes i overkant dramatisk ut. Men jeg kom over en facebookside der man snakket om «ord for året». Hvis det var et ord jeg ville skulle gjenspeile alt jeg gjør i 2020, hvilket ord skulle det da vært? 

Jeg har faktisk vært bortskjemt med tid. Altså – i 2019 kastet jeg kanskje bort mye tid på å gruble. Det ble ekstremt mye tid på å vurdere ting, og utsette fordi jeg var redd for å gjennomføre. I slutten av året fikk jeg på plass noe jeg er glad for at jeg har, rutiner. Stå opp tidlig, komme meg på jobb, legge fra meg jobb når Maren var hentet i barnehagen (selv om det kvernet oppi huet!) og så frem med mac`en etter Marens leggetid. Jeg vet hva dere da tenker, at jeg aaaaldri slapper av og at det høres ut som døgnet har for få timer. Det stemmer faktisk ikke, for jeg slapper mer av med noe å gjøre, enn å ligge på sofaen og se en film eller scrolle. Visste dere forresten at mine beste blogginnlegg ofte blir til i badekaret? Jupp, oppi badekaret med notatblokka på mobilen. 

Mitt ord for 2020 skal være: FOKUS. 

Jeg skal ha fokus på det jeg holder på med. På den måten er jeg fokusert – og dermed også effektiv. Er jeg effektiv så sparer jeg masse tid, og har mulighet til å slappe av, vel vitende om at det er gjort. Også slipper jeg å surre i 3 timer på noe som kunne vært gjort på 30 minutter. For det er nemlig slik det blir når jeg er min egen sjef i bloggjobben til tider, for det er ingen som kjefter på meg. (Bortsett fra dere da, men dere er jaggu tålmodige med meg…!) I jobb som involverer andre mennesker er jeg fullstendig skjerpet og dedikert uten å kaste bort masse tid – og det er litt sånn jeg egentlig vil ha det hele tiden!

Jeg har alltid vært opptatt av at mine sosiale medier skal være spontane. Både når det gjelder videoer, tekster, instastory og Snapchat. En stor influenser sa til meg engang at man måtte ha en skikkelig fin «feed» på insta for å bli tatt seriøst. Altså – at det var? Feeden i instagram er da altså bildene som kommer etter hverandre på forsiden. Altså, den haugen med bilder man kommer til når man besøker instaprofilen til den du følger. La oss si det sånn – hun ville ikke blitt imponert over min feed. Jeg har ikke et fast duse-filter på alle bildene mine, og jeg skriver ikke alle pussige mottoer på engelsk for at jeg skal virke så himla… Annijor. (Sorry, no pun indeed)

Her er min helt ordinære, lite gjennomtenkte feed..!

Nei altså, mine sosiale medier er som de er – men jeg må bli flinkere til å dele MER! For helt seriøst, så må jeg jo ikke finne opp kruttet hver dag – dette har vi snakket om tidligere. Og jeg skal trykke publiser-knappen oftere enn jeg har gjort tidligere. Det skal virkelig være målet mitt dette året.

En annen ting jeg har lyst til å ta opp er faktisk YouTube. HAHAHHA, ja – serr! 36 år og på YouTube! Det vil selvsagt bli i samme stilen som jeg har gjort de siste 15 årene. Spontant, ærlig og uten filter. Altså, jeg har jo faktisk en YouTube-konto allerede – men den er ikke akkurat passet så godt på…!

Hva blir ditt ord for året som kommer? Det skal være et ord som du skal tenke på hver gang det butter litt imot, når du roter deg opp i dårlig tankesett, kanskje et ord som får deg opp av grøfta ig tilbake på veien? Er det suksess du ønsker deg som ord? Anerkjennelse? Trygghet? Jeg vil gjerne høre!

 

/Line Victoria

 

5 kommentarer
  1. Ordet for 2020 blir gjennomføre. Jeg er flink til å starte på ting men det er verre med å gjennomføre ting i lengden. Jeg tror det er mest på grunn av jante loven som sier at man ikke skal tro at man er noe. Tror den har vært ett skjult motto som har ligget inprintet i hjernebarken min i flere år.

  2. Jeg skal ikke velge meg ett ord, for jeg blir litt for opphengt i sånt og dermed blir det en belastning fremfor noe bra. Men skulle jeg valgt, måtte det ha blitt stabilitet eller forutsigbarhet. For det er det jeg trenger for å henge sammen, det er det som er limet i tilværelsen min, men ytre faktorer prøver hele tiden å sette livet mitt på hodet. Nå er det ikke mye man kan gjøre med ytre faktorer, men det hadde gått an å hele tiden jobbet mot å ha stabilitet og forutsigbarhet på de tingene man kan gjøre noe med.

  3. Det første som faller meg inn er «Stolthet». Janteloven nevnes av Knut, og det en altfor lett at en slutter å være stolt over egne prestasjoner – både når det gjelder ting en selv får til, og den prestasjonen det er å få andre til å lykkes.

   I 2020 vil nye roller og oppgaver for alvor slå inn – og det skal jeg være stolt over! Og jeg håper også å kunne være stolt over at jeg hjelper andre å lykkes i sine roller.

  4. Meg!

   Jeg skal ta mer hensyn til meg selv, og gjøre ting som gjør at jeg får egentid, sjelefred og overskudd – det trengs med mann, to barn og fulltidsjobb 👍🏻

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg