Morgenirritasjon i påskens siste hellige dag.

Dette skriver jeg fordi det hver eneste morgen er en reminder at livets kjede av problemer og issues er med på å til syvende å sist irritere fletta at meg. 

Det har seg nemlig slik at den sykt dyre kaffemaskinen vår (med egen kverner og melkesteamer og gudene vet hva) har valgt å lage litt f-skap.  Det er ganske utrolig at JEG som er så negativ til fancy kaffe har en kaffemaskin som koster mer enn den eldste bilen vår, men jeg var i gravidpsykose da vi kjøpte den. Jeg sa ja til (nesten) alt. Selvsagt er problemet noe garantien dekker, men så er det det å faktum at det tar faktisk litt arbeid å frakte den opp til Skien for å få den fikset, for alle som kjenner meg vet at den kommunegrensa mellom Porgrunn og Skien er hard for meg å gå over. (Jeg har jo tøyset med at jeg bare er i Skien når jeg skal føde eller besøke noen i fengsel, hvilket jeg i ettertid ser nesten stemmer helt med reiseaktiviteten min…!) 

Men uansett da, det er 7 måneder igjen av garantien, så jeg skal vel få tatt den turen snart. Poenget mitt er at vi nå bruker Torbens gamle hybel-trakter. Og den irriterer meg sedvanlig. Hør på dette her:

Når jeg fyller kanna med vann (full) for å helle oppi den boksen der vannet skal i kaffetrakteren, så virker det som om kanna rommer for mye vann. Altså – det er ingen logikk i at man fyller kanna som hører til kaffetrakteren med vann, fyller deretter vannet oppi trakteren helt full – også blir det igjen typ 3 desiliter vann igjen i kanna. Uansett da, så klarer jeg alikevell å slå meg til ro med at kanna er rett og slett overdimensjonert. 

Men i denne kjeden av problemer kaffetrakteren byr på, så dukker det opp noe annet. 

Når kaffen er traktet ferdig, så holdes den ikke varm med en sånn plate under. Neida, jeg må da fort som fy, før varmen går ut, helle den over i en termos. For det første er traktekanna helt HINSIDES horribel å helle med, så dyrbart dråper renner over hele benken før jeg har fått helt oppi. 

Men hva tror du skjer etterpå? Jo, den normal-sized termosen fra Termos er for liten til å romme all kaffen, så da ligger det igjen ytterligere EN HEL kaffekopp i den dumme traktekanna. En normal person ville kanskje tenkt at «denne heller jeg ut», men jeg er så kaffetørst (og gjerrig) at jeg tar den i en kopp og drikker meg i godt humør igjen etter denne stressfulle og særdeles irriterende rutinen om morgenen. 

Altså – kall det gjerne i-landsproblemer, men kan det være så vanskelig at alt liksom er «connected» til hverandre? At kaffekanna som hører til trakteren tar like mye vann som trakterens beholder, og at kanna har en slags universal størrelse som gjør at den ferdige trasede kaffens mengde faktisk passer i en helt normal-sized termos? 

Nei, på tide å våkne og legge irritasjonen bak meg. Det er jo så mye annet å irritere seg over. For eksempel at oppvaskmaskinen lekker og stekeovnen brenner brøda på den ene siden. Og at et par av skuffene i fryseskapet har knekt fordi jeg må hente ut is (også kalt «lydløs-pinnen» når jeg river ut fryseskuffene i frustrasjon. 

…også ER et litt morsomt at Maren sover til 09.00 på helligdager, mens JEG våkner av meg selv etter noen få timers søvn. Bare fordi jeg ikke for sove igjen fordi jeg vet at jeg skal krangle med kaffetrakteren. Av elektriske artikler på kjøkkenet jeg forguder så er det faktisk melkemaskinen til Maren. Hun får nemlig to flasker velling/morsmelkerstatning fremdeles, bare fordi mora er for lat til å varme vanlig melk i mikroen.

…og så må jeg rydde badet.

Jeg er ganske aktiv på instagram om dagen, snart følger 23.000 fantastike mennesker meg der – vil du være en av de? Klikk her davel! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg