Når man virkelig påvirker!

Min rolle som «påvirker» i en eller annen form har jeg nytt godt av i over 15 år. Tenk det – fra blogg.no sin spede start fikk jeg lov til å herje på nettet allerede før mange Paradise-deltagere i det hele tatt før hadde bleieslutt-perioden sin. Jeg husker at en butikk i Oslo måtte ringe meg og be meg slutte å ha på meg en John Deere-tskjorte, for de hadde omrking 100 telefoner hver eneste dag på den t-skjorta. En kul t-skjorte da, rett skal være rett.

Jeg har vel de siste årene skjønt at mine meninger kan oppfordre, oppmuntre og opprive (!) –  og at jeg til en viss grad inspirerer andre både på godt og vondt. Noe av det jeg mener noe om og forfatter ned på arket, kan medvirke i debatter eller sette viktig søkelys på noe. Alt fra fødselsomsorg, overforbruk, mental helse, sorg og frustrasjon. Men først av alt har uendelig mange av mine innlegg handlet om at man faktisk er god nok. Jeg begynte nemlig å skrive om det jeg selv skulle ønske andre influensene skrev – jeg var desperat etter noe eller noen på sosiale medier med bittelitt gjenkjennelighet og hodenikking blant alle rosa, parfymerte og perfekte influensene der ute. Så jeg tok en for laget stede og skrev det sjæl. 

Her om dagen fikk jeg mitt sikreste bevis på at jeg fremdeles har påvirkningskraft, tross at jeg har blitt 36 år og flat mammaræv i Ellos-jeans i distriktsnorge. 

Jeg har jo mange ganger skrevet om min fantastiske hjemkommune, Bamble, som jeg er så stolt av og glad i. Dog har det ikke alltid vært slik, for de ti årene jeg bodde Oslo var det aldri en tanke for meg å flytte hjem til Bamble. Jeg måtte bli tredve år før jeg kjente sommerfugler i magen igjen av tanken på å ta pakket mitt og flytte hjem. 

Jeg og Hallgeir, vår veldig morsomme og fine ordfører i Bamble Kommune!

Jeg har dog alltid vært stolt av mine fantastiske medborgere. De fine folka som gjør at man ikke trenger å låse døra til huset når man drar å handler. Jeg har skrytt av de lokale butikkene våre med mennesker som sørger for næringsliv i kommunen min. Både skomakeren, alle frisørene i Langesund og blomster og interiør-butikken nede på Stathelle. De deilige, gode, fine jordnære folka i kommunen er i mine øyne hovedårsaken til at Bamble er så bra kommune som det er.

Da kommunen, ved rådmannen vår Geir, slo på stortromma og bevilget 300.000 kroner til å sørge for at Senkveld kom til Langesund for å ha Senkveld-slaget her i hele høst, så var jeg raskt ute med å applaudere hvor fantastisk initiativ det er – og hva det viser næringslivet at Bamble Kommune tar sin del av ansvaret med å få satt kommunen vår på kartet med noe annet enn ei helside i et glosset reklamemagasin som står i et stativ bortgjemt på et tannlegekontor. 300.000 kroner er ingenting i den store tv-sammenheng, vi har garantert fått tilbake hundre ganger den summen i reklameverdi. Minst! (Og det vet jeg, for jeg har hatt en prat med de som veit hvor mye en slik eksponering på tv i beste sendetid faktisk koster i kroner og øre) Og TV2 hadde aldri vendt snuta mot Bamble i første omgang, hadde det ikke vært for vår fargerike og entusiastiske hotelldirektør, Paul Wegar Dørdal på Badepark-hotellet vårt. Siden vi er i familie må det være lov å si at jeg elsker deg og ditt ektefølte, brennende engasjement for kommunen vår, Paul Wegar. Takk og lov for at du kom hjem igjen der du hører hjemme!

At det tenkes nytt om hvordan man best mulig kan markedsføre noe, er jeg veldig glad for. Jeg er lei av å høre at vi trenger befolkningsvekst – og håpe at bamblingene puler litt mer. Nei, vi må faktisk også UT av senga for å få befolkningsvekst i kommunen vår. Ut – på markedet! Gjøre oss tilgjengelige, synlige og vise frem kommunen vår til fremtidige friere som vil tilbringe resten av livet sitt med poststed Bamble. 

Hva kan hver og en bambling gjøre for å få nye folk til kommunen vår og en etterlengtet befolkningsvekst? (Sånn utenom det helt åpenbare oppskriften noen av oss har ryki på allerede?) Jo – vi kan gjøre noe helt gratis som ikke koster oss en eneste svetteperle. Ikke trenger du å være naken heller.

Vi kan fremsnakke. 

Vi er 14.085 innbyggere i denne kommunen, og jeg vil påstå at de fleste er godt fornøyd med å bo i Norges beste kommune. Men så SI det da! Si det høyt! Fortell folk! Skryt av kommunen din, skryt av alt vi får til og alt vi har! Du bor jo her for en grunn – fortell om de grunnene!

For en liten stund siden skrev jeg om Bamble kommune i bloggen min. Roste både barnehagene våre, helsestasjonen jeg er så glad i, butikkene, menneskene, tannlegen, brannsjefen – ja, i grunn det meste i Bamble. Det tikket inn en melding der noen spurte om Bamble lå langt fra Porsgrunn. Jeg svarte at det er bru som skiller de kommunene, men at Porsgrunn er Porsgrunn og Bamble er Bamble. Bamble er jo Solkysten! Telemarks Gran Kanaria. Østlandets varme lillebror med 14.085 store hjerter for kommunen sin!  

For et par uker siden fikk jeg melding av hun som hadde spurt meg litt ut om Bamble. Hun og hennes lille familie hadde vært på visning noen dager tidligere etter at vi hadde snakket sammen, de falt pladask – og kjøpte hus rett borti gata her på Ekstrand! Fra å aldri engang ha hørt om Bamble, så setter en fantastisk fin familie snuten nå mot hjembygda mi etter å ha lest om den på bloggen min. DET er hva jeg kaller påvirkning! 

Jeg har selvsagt tatt kontakt med ordføreren min i Bamble og spurt han om det finnes noen vervepremier for at jeg tar det så bokstavelig at vi ønsker oss befolkningsvekst i kommunen. For siden jeg er ferdig med å produsere egne innbyggere, så er jeg mer enn happy med å bruke påvirkningskraften min til fremsnakke kommunen min så vi får enda flere som oppdager Solkystens herligheter! 

Velkommen skal dere være, alle som vil bo i verdens beste kommune! ❤️

Jeg lover å ta deg godt imot, og jeg har 14084 andre som gjør det samme!

PS: Det gleder meg forøvrig at jeg i Kommunestyret på torsdag var med på å ta en fin avgjørelse om å ta imot 30 flyktninger til kommunen vår. Jeg deler VELDIG gjerne kommunen og de fine innbyggerne mine med noen som må flykte fra sitt eget hjemsted. Takk for at jeg fikk bruke påvirkningskraften min også der viktige avgjørelser taes for kommunen vår.

2 kommentarer
  1. Jeg ELSKER Bamble! Har vokst opp der! Bodde på Eikstrand ❤️ konsert på Wrightegasrden, bakt potet på brygga i Langesund eller is, båttur med Dikkon i Brevik, Valle osv. ❤️
   Drømmer om å flytte tilbake snart, savner det så mye!
   Synes det er bra du fremsnakker Bamble, beste sted i Norge 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg