Ny bil! Når man angrer bittelitt på at man har vært svær i kjeften.

Reklame | Mobile Skien / Nissan Leaf

Mange av dere har kanskje fått med dere at jeg har fått ny bil. Jepp, det har jeg. Jeg har vært innom verdens mest sjarmerende og hyggeligste bilbutikk. Vårt første møte var selvsagt elektrisk og har blitt et rosa samarbeid i full blomstring. ❤️ JEG DÆVER!

Jeg slang ut for noen måneder siden på insta/snap at jeg ønsket meg forslag på el-biler som ville passe mitt bruk. Det var nesten utelukkende enighet om hva slags bil jeg burde se nærmere på, ikke overraskende så var Norges mest solgte bil også den bilen folk flest ville anbefale videre. Og når leserne mine prøver å fortelle meg noe, ja da må jeg ta det til meg.

Øystein fra Mobile i Skien tok på seg oppdraget med å gjøre familien Husby-Sørensens litt mer grønnere. Lite visste jeg vel at livet med ny bil ikke bare ble grønnere, men den ble jaggu mer rosa også. Alt dette takket være en ballsy luring som rett og slett tok meg ordet! 😂

ALTSÅ – denne bilen krever en forklaring, hahahah!
Jeg kom i skade for en måneds tid siden å si at «sorte biler kun var for kjedelige mennesker». Dette skulle jeg få merke hardt og brutalt da jeg skulle signere papirer og hente bilen, for selv om jeg ELSKER oppmerksomhet så har det vært ganske høy kjendisfaktor på den bilen jeg har kjørt rundt i i omtrent to uker nå. 

Hvis du ikke har sett videoen der jeg faktisk tisser på meg av sjokk over hvordan bilen så ut da jeg skulle hente den, så er det definitivt verdt en titt HER!

Herregud, for en gøy gjeng der oppe på Mobile i Skien. 😍 En sånn gladgjeng man skjønner er opptatt av å levere fra seg det beste butikken har å tilby, både av sjarme, glimt i øyet og bilglede. Jeg syns det er så fantastisk gjort at dere turde å gjøre noe slikt, det beviser jo bare at dere kjenner meg godt som kunde – og DET elsker jeg! Det er sååå viktig for meg som kunde å bli sett! Jeg elsker dere, på ekte – dere gjorde virkelig livet mitt litt rosa denne dagen!

(Dette er Øystein. Det var ikke bare fordi han var en god selger at jeg gikk for Nissan Leif, men også fordi han er ganske kjekk. Det er sånn vi damer handler biler vøtt, vi går etter det største gliset i butikken! 🤩)

La meg få gleden av å kort oppsummere de siste 2 ukene med Norges mest solgte bil, Nissan Leaf. (Her er det forøvrig på sin plass å melde om at jeg i lange tider har trodd det har vært Nissan Leif, og ikke Leaf. Men nå har jeg lært. Også står det med store bokstaver på bilen, da..! 🤪) 

Elbil har i grunn vært et ganske uaktuelt fremkomstmiddel for meg siden jeg fikk lappen i nittenhundreogsteinalder. Jeg har riktignok forstått at man skal si at det dreier seg om å redde verden med en skikkelig miljøvennlig bil, men har også skjønt at det handler om å pleie lommeboka også. Det skjønte jeg raskt var veldig mange andres baktanke også. For HALLO – det er BILLIG å kjøre rundt i Nissan Leif! 

Turer jeg vanligvis røfflig regner koster omkring 7-800,- i utgifter til diesel, bomstasjoner og parkering ble plutselig redusert til 68,- kroner i ladeavgift ved Varoddbroa i Kristiansand på vei hjem. Og ey, thats it liksom! Alle småturene til barnehage, Brottis, butikken, pappa og apoteket er med andre ord like billige og miljøvennlige som å bruke sykkel!

Det var faktisk på min aller første langtur jeg innså at de økonomiske fordelene for min privatøkonomi veide ganske høyt, jeg har bare ikke vært klar over at det har vært mulig å spare så mye penger på å velge en billig elbil! (En sannhet med modifikasjoner kanskje, for kjøper du sprell ny Tesla til en million kroner med et enormt verditap første åra, så sparer du ikke så mye spenn på å rulle…)

Jeg ble vel strengt talt litt overrasket over hvor lik Nissan Leaf er en hvilken som helst annen bil. Jeg var redd for at den skulle føles liten og utrygg etter å ha dura rundt i stor 4×4 de siste årene, men pussig nok må jeg krype til korset og innrømme at det er vel så stor plass i Nissan Leif som det er i SUV`ene våre. Og absolutt vel så trygt. Det føltes ikke ut som at jeg kjørte rundt i en sånn mopedbil, som jeg trodde det kom til å føles.

For inni hodet mitt har jeg liksom danna meg et sånn forvrengt syn på elbiler og menneskene som kjøper elbiler..

Når folk sier de har kjøpt el-bil så har jeg trodd de har kjøpt noe slikt:

Og jeg har trudd at det er sånne mennesker som kjører miljøvennlige elbiler:

Det optimale testen har jeg allerede hatt med barnevogn, industristøvsuger, kalesje til båten, to palmer (!) og en unge i bakovervendt barnesete – JEPP, det funket! Bilen fikk definitivt bestått på ønsket om ikke fire på kravene om god baggasjeplass og utstrakte bein. Jeg begynner faktisk å skjønne at alle de mange hundre meldingene jeg fikk med tips om å kjøpe Nissan Leaf, faktisk var med veldig god grunn. 

Førsteinntrykket er vel faktisk den at jeg absolutt ikke trenger å gnåle etter dieseldyret i garasjen når jeg skal på tur. Det er nesten skremmende hvor enkelt det var å bytte fra fossilt dieseldyr til elbil. Tanken på at vi fyller fulle drivstofftanker på begge Suv`ene flere ganger i måneden med en kostnad på omkring 760,- per tank, svir ganske greit i etterpåklokskapen.

Fremover kommer jeg til å holde dere oppdatert om hvordan jeg syns denne omveltningen kommer til å fungere for familien vår. Foreløbig er jeg vanvittig positivt overrasket, faktisk kom jeg i skade for å si at det er helt merkelig at jeg ikke har gjort dette før..! 

Herregud, vi har mye å snakke om når det gjelder denne bilen kjenner jeg… Det kommer mer, jeg har såvidt begynt!

/Line Victoria

Hvis du har spørsmål om bilen så tar jeg det VELDIG gjerne imot! Jeg elsker å komme til bunns i saker, sjekke opp, teste og fikse – så bring it! For jeg er jo faktisk en…..TESTPILOT!

4 kommentarer
  1. Helt rå du Line! Jeg har splitter ny Tesla. Den med de kule dørene. En gave fra mannen. Jeg bare blånektet for en konebil alla Leaf. Men du fikk jo en riktig kul en! Passer deg utmerket! Så snille og gøyale folk som klarte å gjøre en kjedelig bil kul! Har du leaset eller kjøpt? Keep up the good work!👍😂

   1. Wow, bra snikskryt-faktor på den kommentaren! 😉 Jeg elsker Leafen, jeg – rett og slett fordi det får meg til å tenke at det finnes viktigere ting å bruke masse penger på når man bare skal ha seg fra A til B i min tid jeg bruker på bil 🙂 Tesla er dritkule biler, men jeg syns det ble fryktelig mye penger å bruke på et fremkomstmiddel…! De pengene jeg sparer på å kjøre “fornuftig bil for lommeboka” vil jeg heller bruke på andre ting!😍 Konebilen min er nok den kuleste bilen i gata, det er ikke Teslaen med dørene folk tar selfie foran, for å si det sånn..! 😉

  2. Kjempeglad i min ett år gamle eGolf, vi passerte i helgen 12.000 km sammen. Feiret med en langtur til hovedstaden og det gikk så fint atte.

   Grattis med skikkelig personlig Leaf!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg