Ny telefon – men telefonlista den samme gamle og trygt bevart! ❤️

Reklame | Telenor - MineKontakter (gratis app)

Som mange av dere har fått med dere så har jeg knallet til med ny telefon. Og Telenor skuffer ALDRI når det kommer til digitale tjenester og apper de lager for oss som liker å ha styring. Jeg har jo tidligere fortalt dere om kalender-appen MinFamilie, men nå har jeg endelig fått testet MineKontakterogså! Akk, vi har kommet så langt i teknologien at jeg blir nesten svett!

Intet mindre enn en fresh og fin iPhone har funnet veien til mine hender, og som dere kanskje så for noen dager siden på Instagram (for de som følger meg der) så var jeg helt utafor når det kom til å ta den i bruk. Jeg er jo livredd for å i overføringen miste bilder, notater, videoer og ikke minst – hele den fantastiske kontaktlista mi med venner, bekjente, kjendiser (!) og gammal moro!

I mine ungdomsår byttet jeg mobil like ofte som andre skiftet sokker. Min første mobil var en Nokia Ringo. Den hadde ikke meny engang! Den gikk det bare ann å ringe med og … ja, thats it! Jeg husker en kjekkas, Morten, fikk låne den og ringte en kompis på hjemmetelefonen og han sa: «Øy, Bønna! Jeg har møtt en schpaa dame som har egen mobiltelefon liksom, hvor keeegt er ikke det?!»

Det var «fett keegt» i 1997 å ha egen mobiltelefon. Jeg var 14 år og jeg bærte rundt på dette:

Ringoen er den blå – legg merke til at den ikke engang har meny, kontaktliste eller muligheter for å sende melding. Aah, 1997 altså… ❤️ Den til høyre er min første mobiltelefon jeg kunne tekste med. Og legge inn kontakter. Hele 99 kontakter var det plass til! 😅

Min neste ordentlige mobiltelefon som man faktisk kunne sende tekstmelding med var en Nokia 1611. Jeg husker det som det var i går der jeg stod med den digre vedkubben av en mobiltelefon og måtte laste inn en og en bokstav via nummertastene når jeg skulle tekste. (Og meldingene måtte være under 160 tegn!)  Men det jeg husker ALLER best var det triste faktum at man bare hadde plass til 99 stykker på telefonlista si!

Lurer du på hvordan Line Victoria så ut anno 1997?

(HAHAHHA!!)

Jeg lå å vaket på 97-98 kontakter på mobilen min hele tiden, resten av telefonnummerne måtte jeg pugge. Det var ikke så rent sjeldent at gode venner, ei tante eller en mormor måtte vike for et nytt bekjentskap på et diskotek jeg sneik meg inn på. Aahh, det var tider det. Den gangen når hele kontaktlista på mobilen var pepret med «Raymond fra Garage», «Vegard fra Rocker`n», «OBS!! HJEM! OBS!!!» og «Ferjefyr».

Nå er riktignok Raymond, Vegard og Ferjefyr erstattet med litt mindre sexy kontakter som «Barnehagen», «Regnskapsfører» og «Kiropraktor-svensken». Sukk, voksenlivet ass. Fordelen er at jeg nå kan ha så mange kontakter jeg bare vil!

Jeg skal gi dere et sabla godt tips! For den tiden der man måtte sitte å overføre en og en kontakt for å ta med telefonlista over i ny mobil, den er heldigvis over. Det går aldeles smidig å overføre altså – men så oppdaget jeg en fiffig løsning som het MineKontakter! Ikke bare har jeg full oversikt og alle nummerne mine som backup på hvilken som helst PC eller Mac bare ved å logge meg inn på MineSider! (Sorry, etter å ha tatt i bruk denne tjenesten så kan du ikke lenger bruke unnskyldningen; «-Jeg mistet telefonen og alle nummerne, hvem er du?!»!)

Ikke bare sørger den for at hele telefonkatalogen sin ligger trygt lagret, men den sier ifra om du har duplikater i kontaktlista di – og DET skal jeg love deg jeg hadde drøssevis av! 😂Ta for eksempel min Pappa som hadde telefonnummeret sitt lagret under: Einar Husby (det er navnet hans), Pappa!!!:-), Paps og Pappen min. Faktisk så lå det en annen Pappa inne i kontaktlista mi som vitterlig ikke er min far, men Torben sin pappa! Ikke rart duplikater på telefonen er irriterende!

Som en deilig bonus til denne enkle og geniale tjenesten så har jeg også fått Se Hvem! Jeg hater å ta telefonen om jeg ikke vet hvem som ringer, og denne gjør det altfor enkelt å sjekke ved et tastetrykk eller to hvem som skjuler seg bak det ukjente nummeret. Jeg som har drevet å måtte copy/paste for å søke opp i telefonkataloger hver gang jeg lurer på hvem som har ringt. Og ved et ekstra tastetrykk så lagrer hele kontakten seg i kontaktlista mi hvis det er et bekjentskap jeg vil beholde, og vipps; så har jeg fått en ny kontakt uten å måtte fysisk legge inn nummer, navn, adresse osv. Genialt, ikke sant?! 😍

Mine Kontakter-tjenesten er gratis for alle som har Telenor (Værsegod!) og vil du ha Se Hvem-tjenesten i tillegg så spanderer Telenor den første måneden så du selv kan sjekke ut om dette er noe du får bruk for! Du finner info HER og ikke minst er det bare å laste ned Mine Kontakter i Play eller AppStore!

Sorry ass, men jeg simpelthen ELSKER sånne tekniske ting som gjør livet litt enklere – og da vil jeg gjerne tipse om det!

Aaand done! Alle kontaktene dobbeltlagret i eget telefonbok du kan logge deg inn med uten telefonen din også! Helt gratis med MineKontakter!

Lag deg en deiiiilig sommer sammen med alle kontaktene dine! ❤️

Line Victoria

2 kommentarer
  1. Hei

   Jeg regner ikke med denne kommentaren blir publisert, og det er helt greit. Den har heller ingenting med akkurat dette innlegget å gjøre. Men, jeg håper du leser den og tenker over innholdet.

   Ved to anledninger har jeg sett at du har reklamert for rosabloggeren fotballfrua, eller CBE, som hun så fint kalles i dag. Begge disse gangene var på instagram. Jeg aner ikke hvorfor du gjorde dette…..humor?…forsøk på vennskap?….smisking?…..tro på gjensidig reklame?….. Ikke vet jeg, men det at du gjorde det var nok til at jeg sluttet å både følge og lese deg i sosiale media.

   Jeg har alltid likt deg og din naturlige væremåte, din jordnære stil og flotte glimt fra hverdagen. Du har også en fin balanse i forhold til eksponering av eget barn. Jeg har sett forbi reklamering og annonsering for jeg skjønner du vil tjene penger på dette, og bare kost meg med det du skriver. Dette vil jeg understreke for jeg liker deg som person veldig godt.

   Men, når du reklamerer for rosabloggeren CBE, som selger ungene sine hver dag helt ukritisk for å tjene penger, da reagerer jeg veldig. Hun og mannen er, uten tvil, Norges mest kyniske mennesker som kun tenker penger og profitt på alt de foretar seg. De har flere ganger blitt tatt for bilderetusjering og juks, falsk og villedende reklame samt deltatt i eget kommentarfelt under falskt navn for å bedre sitt eget rykte. At noen i det hele tatt kan reklamere positivt for den gjennomført råtne stilen de kjører, er over min fatteevne. At du gjør det, som selv fremstår med fine jordnære verdier, er for meg helt ubegripelig.

   Du må gjerne fremme andre bloggere, det er bare koselig det. Men gjør det med de som fortjener det, de som er ærlige og har en god måte å fremstå på. Fremsnakk de som ikke selger ungene sine hver dag for penger og profitt, de som har uretusjerte ærlige bilder og som driver en ærlig og redelig business. Vær snill å ikke framsnakk Norges største løgnaktige rosa luftslott.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg