Oppskrift: Sunnere, mettende og DIGGERE brød enn du er vant til!

Gooood lørdagsmorgen! Butikkene er halvåpne, og jeg har bevret etter å skrive dette blogginnlegget – for jeg vet at måtte vente til butikkene var åpne så dere kunne få muligheten til å la dere bli fristet av det jeg skal skrive om – og i tillegg faktisk ha mulighetene til å kjøpe råvarene dere trenger!

Brød er nok min aller største pleasure når det kommer til mat. Jeg er ikke redd for å spise brød, slik som mange andre er – problemet er at jeg ikke klarer å styre meg med to-tre skiver godt pålegg, jeg tar gjerne for meg hele jævla kneip`n i løpet av et måltid. 

Det har derfor vært viktig for meg å prøve å finne alternativer, men kjøpebrød vet jeg liksom aldri hva inneholder – og jeg har fremdeles ikke klart å finne et brød som er SÅ digg, SÅ sunt og SÅ mettende som det jeg har begynt å lage de siste to ukene. Oppskriften er Maria Skappel sin, forøvrig!

Skal lage historien bak brødet kort! Det er en oppskrift Maria Skappel la ut for lenge siden, så jeg kaller det faktisk Skappel-brød. (De produserer så mye flott i den familien, Skappelgenseren ble jo en kjempehit den også!) Jeg fikk smake det første gang av min svigerinne, og ble helfrelst. Beste er at det er utrolig enkelt å lage, selv for meg som har kjøkken bare fordi det fulgte med huset da vi kjøpte det…! Brødet har verken egg, olje, smør eller noe annet “fuktig” enn vann – og det er DRITGODT!!!!! (

Jeg sendte avgårde ingrediensene til Desiree for å forsikre meg om at dette var innafor i forhold til kosthold hun anbefaler og hun jublet nesten litt da hun så hva det inneholdt!
Okei, er du klar for oppskriften? Jeg har laget to «slides» slik at du kan prinscreene de – en til handlelista og en til «How to!»

Her er handlelisten:

Og slik gjør du det:

Nå tenker sikkert mange at det har rablet for meg som lager brød med så mange fancy Oslo-ingredienser, men sannheten er at jeg fikk kjøpt alt dette i den lokale Kiwi-butikken. Der får du ganske store porsjoner av de forskjellige råvarene også, Så du får nok råvarer til himla mange brød hvis du bare sørger for å kjøpe noen ekstra poser av siktet speltmel – som man bruker mest av. Så ja, det blir litt dyrt første gang du handler inn råvarene – fordelen er at du ikke trenger å gjøre det så ofte!

Et par av brødene pakket jeg inn i koppehåndkle med sløyfe rundt og gav bort til familien når vi var på påskebesøk, ble tatt veldig godt imot! ❤️

Da jeg plutselig hadde lyst på noe søtt og godt, så tok jeg honning på brødet. DET var tidenes høyadere, problemet var jo bare at jeg ble så mett etter to-tre relativt små brødskiver…!

Så ja – det er mulig å kose seg med sunnere varianter av det vi liker aller best i hele verden – for Norge er virkelig en brødhue-nasjon! 🤩 Kom gjerne med tilbakemeldinger på hva dere syns om brødet – og jeg gjentar veldig gjerne at det var Maria Skappel som er opphavet til den oppskriften jeg har fulgt!

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

 

13 kommentarer
  1. Skal det gresskarkjerner både i brødet og oppå? Eller er mengden i oppskriften kun til det som skal oppå? Eller skal den mengden inni brøddeigen og gresskarkjernene som skal oppå ikke nevnt? 😅🤪

  2. Fredagen før påske banna jeg over brødboksen igjen. Nok et bom kjøp av brød. For klabbete, for salt og blir tørt iløpet av minutter. Skulle bakt tenkte jeg, kan jo det. Men stress med maskin og heving i 33 uker ol. Men hallo, dette så jo easy peasy ut! Dette skal jeg mekke på tirsdag! Og så du, takk for lettvint screenshots av oppskriften🤩 Gleder meg til å bytte ut påskeegg med skappel brød😎

    1. I dag har jeg bakt brød, og klapper meg selv på skulderen for viljestyrken jeg viste ved å ikke spise et helt med en gang! Fy så godt og saftig! Magisk med smør og brunost på🤩 Takk for delt oppskrift, dette skal jeg lage flere ganger. Falt i smak hos små og store i heimen.

  3. Lager akkurat samme brødet. Men et lite tips. Rør deigen sammen kvelden før å la stå på benken til morgenen etter. Hiv den så rett over i formene uten heving. Resultatet blir perfekt. Å super enkelt når det er null heving. Pleier å bruke 500 gr grovt spelt mel å de siste 400 gr med sammalt og siktet. 1 liter kaldt vann. Og maks 1/4 Ts salt.

  4. Er det noe sted beregnet kcal på dette brødet? Jeg teller kalorier og vil derfor gjerne ha tall ☺️

  5. Hvordan skal egentlig brødet være inni? Jeg lagde det for første gang i dag. Fulgte oppskrifta her til punkt og prikke. Men synes liksom brødet ble så kleiment inni…. Nesten rått……. Skal det være sånn?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg