På tide å dra frem Tone-kjolen min.

Jeg husker den hvite kjolen. Og den rosa, selvsagt – den hun måtte kle av seg og bytte til fordi den rosa ble for tåjt for henne.Det var overskrifter og ramaskrik. Alle ventet på hva slags kjole hun byttet til fra generalprøven til tv-sendingen. Jeg beit negler. Det er i grunn ingenting som egentlig er for tåjt for Tone, jeg kunne spist henne til frokost hver eneste dag. Helt seriøst. Veldig ubåt-Madsen, når jeg tenker meg om. 

Jeg blir også influencet til tider. Gjør vi ikke egentlig alle det? Selv ble jeg voldsomt påvirket av ingen ringere enn vakre Tone Damli for mange herrens år siden da hun kom opp på scenen for mange år siden, i en Grand Prix kjole absolutt ingen klarer å glemme. Idag skal hun på scenen igjen, og jeg tillater meg å hente frem noen minner fra forrige gang. 

Jeg har alltid vært superfan av Tone. Første gang jeg møtte henne stod hun ansikt til ansikt foran meg backstage på God Morgen Norge på TV2 og skrøt av meg for et eller annet jeg hadde sagt eller gjort. Jeg var i ekstase. Jeg husker ikke helt hva hun sa, jeg bare stod der å så på den perfekte huden, det vakre håret håret, de nydelige bryna hennes, øynene – og når hun snakket så så jeg den ene fortanna hennes var kritthvit og litt skeiv – og lurte på hvordan jeg kan få en litt skeiv tann akkurat som Tone. 

Hvor mange ganger har jeg ikke tatt med meg et bilde av Tone og bedt om samme bryn eller hårfarge eller sveis som Tone? Hvor mange timer har jeg ikke sittet å prøvd å finne klær som ligner eller hivd meg over internett for å finne ut hvor øredobbene hennes er fra? Nesten en besettelse. Selv idag. Jeg tar meg selv i å kopiere både sminken hennes og skoene hennes. Alt annet har jeg innsett at jeg er litt for korpulent til å passe.  

Og besettelsen nådde nye høyder for noen år siden. Det var den rosa kjolen. Og senere på kvelden var det den hvite kjolen hun kledde på seg i en fei før tv-sendingen. 

Det var Grand Prix og Tone sang om Butterflies. En sang jeg selvsagt kan utenat. 

En liten stund senere var jeg igjen på jakt etter Tone-stilen. Denne gangen verre en noengang. Med en blomstrende spiseforstyrrelse i huet og rusa på silkestoff og millioner av bilder på telefonen min så bestemte jeg meg for noe som skal komme til å stå som et levende (og grisedyrt!) bevis resten av mitt liv at jeg, Line Victoria (dengang bare) Husby, er blodfan av Tone Damli. 

«-I want this!» sa jeg til skredderen I Thailand og viste frem bildene jeg hadde printet ut på TV 2 sin fellesprinter i programavdelingen.

Han så på bildene. Kikket på meg. Han målte meg opp og ned med øynene. Mine silikonpupper tøyt ut av en bikini, og det var ganske åpenbart at selv om kroppen var preget av et strengt kaloriregime, så veide jeg vitterlig ikke 54 kilo. 

«-I can’t do this.» sa han.

«-Please?» sa jeg, og fortsatte:

«-And can you make them even smaller, because I am going to loose weight!», sa den skada blondinen som levde den gangen på en drøm om å nå BMI-grense undervektig.  

Og tre dager senere kunne jeg komme å hente de. 

Kjolene. Mine helt egne, skreddersydde Tone-kjoler.

Men det er klart – de har jo krympet som FAEN der de har hengt i skapet alle disse årene…!

Whatever. Her var jeg midt i Butterflies-sang-showet jeg holdt for fotografen.

Bare å ringe Tone. Du skal få den billig.

Slik ser den ut bak, ja. Det mangler noen kvadratmeter med silkestoff.

Jeg har tatt vare på disse kjolene. Aldri brukt de.

De er mitt synlige bevis på en tid jeg ikke slo meg til ro med å bare være meg. 

Kjolene er forøvrig dritfine. På Tone. 

 

Line Victoria – som tar`n helt ut på Instagram til tider.

 

7 kommentarer
  1. Ønsket meg alltid den hvite silkekjolen til Tone! Når jeg tenker meg om så ønsker jeg meg den fortsatt….🤔 Jeg hadde aldri råd til å gå til Noora Farah som designet den kjolen for å få min egen…ikke til Thailand heller for den sakens skyld😂😂
   Så om den du har er liten nok og om du noen gang skal selge den, så står jeg først i køen! 😍😍😍😊

  2. Av ren nysjerighet. Hva er det med dere kvinner,som gjør at dere utsetter dere selv, for disse selvbedragene??
   Dere ønsker altid å ligne på noen,som har en heeelt annen kroppsfasong en dere selv.

   Ikke noe ondt sagt om noen av dere 2 men, som du påpeker her selv,dere er ikke akkurat som 2 dråper vann.

   Har og vert borti dette tilfellet,med at klær krymper i garderobeskapet, Fordømt irreterendes, at de ikke lager klær som tåler lagring ;o)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg