Parterapi. ❤️

Reklame | ❤️ Parweb

Japp. Parterapi. Sånn. Da var det sagt!

Jeg har tenkt til å slå et slag for noe litt tabubelagt, jeg. Det burde virkelig ikke være tabubelagt, men jeg det er ikke mange som snakker åpent om at man går i parterapi. For der vennegjeng og familie uten problemer snakker om datenights, getaways, kjærestehelger, pleie forholdet på spa osv, så er det et fåtall som snakker om parterapi. Parterapi er jo et skummelt ord. Det burde ikke være det, men om man sier høyt er det nesten som man kan høre vennegjengen rasle med skilsmissepapirene i bakgrunn. Jeg ser den. Parterapi er jo det siste man tester før man går fra hverandre. Eller?! Så.. Vi har faktisk fått teste ut Parweb – parterapi på nett!

    

(Bildene er fra heeeelt i starten av forholdet vårt – for 7 år siden!)

Faktisk var det ikke før jeg leste kollega Kristin Gjelsvik sitt innlegg i våres at jeg forstod at dette handlet om noe HELT annet enn «siste utvei» før det var kroken på døra for herr og fru. Faktisk innså jeg at ALLE jeg kjenner kunne hatt stor nytte av parterapi i alle mulige former – og spesielt nå i 2020 der kanskje de vanlige, små gnisningene i forholdet blir mye større innenfor husets fire vegger.

Er du i et parforhold? Er absolutt alt på skinner og på stell? Krangler dere aldri? Har dere stålkontroll på alt og elsker hverandre så dypt og inderlig og det ikke finnes noen skjær i sjøen der inni boblen deres? I såfall – så bra da! 😆
Men for ALLE oss andre, og tro meg – vi er flere enn du aner har jeg oppdaget, så er det faktisk svært lite som skal til for å rette opp litt grums i grunnmuren som tilslutt kan ende opp med å rase helt når man når toppene. 

Jeg har ingen problemer med å si at Torben og jeg har et normalt forhold med det som hører til av hverdagslig uenighet. 

(Vi giftet oss i 2016!)

Noen dårlige dager. Kanskje noen dårligere dager enn gode dager i perioder. Også tar man det liksom bare skure å gå. Enten går det over, eller så eksploderer det. Ja, det gjør det jo innimellom – så ærlig kan vi jo være å si! Torben er ikke så god på å prate om uromenter, mens jeg kan være direkte ufyselig og sårende i måten jeg snakker til han på. Torben er klippen som husker på alt, holder orden og planlegger men irriterer seg grenseløst over min spontanitet som ofte ender opp med rot, uferdige prosjekter eller tom bankonto. 

Vel, etter å ha diskutert det med Kristin (og Torben, haha!) – så kvinnet jeg meg opp og forhørte meg om det fantes muligheter for å teste ut Parweb vi også. Det føltes nesten som å krype til korset, helt til jeg oppdaget at dette faktisk ikke var noe å grue seg til i det hele tatt. Hva er det værste som kunne skje, liksom? At vi ble BEDRE på å være hverandres ektefeller? 

Jeg lovet på tro og ære å komme med en tilbakemelding på hvordan vi opplevde Parweb, og den lovnaden skal jeg holde. 

Først: Takk. (Fra oss begge!)

Takk for at dere gjorde det helt uproblematisk og trygt å logge seg inn første gangen for å investere i parforholdet. Vi bestemte oss for at dette var en god anledning til å skulle bli bedre på det vi trodde vi kanskje var ganske gode på – å holde sammen i tykt og tynt. Vi valgte oss «den gule stien» – og vi endte opp med å smile mye underveis. For det aller meste av psykologen vår sa  – kjente vi oss veldig godt igjen i, men når det følges opp med forklaring på nettopp HVORFOR det var slik – og i tillegg verktøy til å håndtere det, ja da satt vi der som tente lys begge to! Terapeuten som loser deg igjennom i video og oppgaver er Andreas Løes Narum – og det er svært tydelig at han har jobbet mye med dette (og slike som oss) – både som psykolog og parterapeut, for han veit virkelig hva han snakker om! 

Flere av temaene traff oss nok mer enn vi kanskje trodde. Kranglemønster (krangling og reaksjoner), uvaner og personlighet var av de stiene jeg virkelig kjente at jeg fikk fylt på kompetansebanken. Stien «Personlighet» gav meg faktisk veldig mye, fordi jeg rett og slett fikk muligheten til å se meg selv litt fra utsiden.. Altså, fra Torben sin side. Det er jo faktisk litt viktig at jeg også forstår hvordan Torben har det når jeg endte opp med denne ekstremt treffende personlighetsrapporten:

 

Og etter å ha lest denne ekstremt treffende rapporten på min egen person – så må jeg innrømme at jeg higet etter ALL den hjelp jeg kunne få av verktøy og hjelp på Parweb for at Torben skulle kunne takle meg litt bedre. For ja, jeg har altså skjønt at dette ekteskapet ikke bare dreier seg om meg og mitt, men også at jeg skal være spiselig for han som faktisk lever livet sitt med meg, også! 😅 

(Jeg ville bare si at det satt veldig langt inne å dele den rapporten over, men jeg følte det var veldig viktig for at man skal forstå hvor ekstremt treffende (og viktig!) Parweb oppleves – og ikke minst hvor grundig det er. Det er ikke noe opplegg med «tenn stearinlys, hør på Enya og hold hender mens dere ser hverandre dypt inn i øynene-hippiekurs».)

Du kan bruke både mobil også – det demonstrerer Torben her! 😉

Det finnes mange stier i Parweb å utforske. Både en gul sti som er for sånne som oss, som trenger en ekstra dytt i riktig retning. Men også en rød sti der man får nødhjelp ved større kriser i forholdet.  Alle de viktige temaene i et parforhold er på menyen, og Torben ble overrasket over den stien som kranglemønstere. Der var det hans tur til å få en liten aha-opplevelse…! Mange par (blant annet oss!) kan krangle og gnage i lange tider om noe – og tilslutt handler det bare om hvem som har rett eller hvem som gir seg til slutt. La oss si det sånn – når Andreas forteller om «Osteklokka» – så får man verdens beste «ahaaaaa!!» opplevelse. Og så får man et genialt triks til hvordan disse veldig, veldig vanlige kranglemønsterne man havner i kan opphøre. For å sitère Torben: – Akkurat det DER er dritbra, det ER oss han snakker om!» 😂 (Oss, og mange tusner av andre par vil jeg bare anta!) 

Jeg vil varmt anbefale dere Parweb. Ikke fordi jeg nødvendigvis tror at dere trenger det, men fordi jeg vet at vi aller fleste har godt av å vite at det finnes en mulighet til å få de verktøyene (og forklaringene) som skal til for at man styrker og bedrer forholdet. Og nei, det tok ikke lange tiden før vi hadde en stor fremgang og forbedring etter at vi startet. Det føles nesten som… ja, trygt og fint å gjøre sammen! ❤️

For da vet jeg jo at vi begge vil gjøre de enkle grepene som skal til for at vi blir enda litt bedre på det vi trodde vi var skikkelig gode på – å være hverandres partnere!

Jeg vil som alle andre som har testet Parweb på nett, anbefale det på det aller varmeste! TAKK! ❤️

 

 

1 kommentar
  1. Jeg skulle så ønske at dette var mer vanlig å snakke om! Forholdet vårt ble skakkjørt etter vi fikk barn, og nå skal mannen flytte ut. Vi prøvde en time parterapi (ikke sånn fancy digital da 🤣), men da var det egentlig allerede for sent for mannen. Jeg tror forholdet kunne vært reddet av parweb hvis vi hadde angrepet det tidligere…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg