Sommer-mode ON!

Jeg har alltid hatt en enorm respekt for aleneforeldre. Sjonglere jobb, ferie, hverdag, middag og aktiviteter. Søvn, sykdom, gåing og plager. Ingen annen person å klage til, annet enn å bite det i seg når det står på som verst. Det er i ferier man skjønner at det er godt å være to!

Fjoråret vårt feriemessig var heller labert i forhold til været. Man skulle tro at den fantastiske sommeren i fjor gjorde at det var mer enn optimalt for oss å tilbringe den ombord i båten. Joda, vi hadde et par turer – men det ble et ganske stort opprøsk av våre daglige rutiner og jeg tror vi hadde en tur på et par dager ombud. Thats it. Ellers ble båten faktisk liggende på brygga. Vi vurderte faktisk sterkt å selge båten denne våren, men ingen av oss hadde egentlig lyst til å gjøre det. Så det drøyde og drøyde og drøyde. Det endte opp med at vi, som ikke hadde planlagt så veldig mye annet i ferien vår, pakket en bleiepakke, litt klær og dyner og trykket det inn i båten i begynnelsen av forrige uke. Vi antok at vi ville ta en eller to netter. Det ble en hel uke med intet mindre enn 99% feriemodus! (den siste prosenten var til litt jobb, men det løste jeg fint ved å sette meg litt unna med mobilen og mac`en)

For sannheten er at det har skjedd noe med familieharmonien den siste tiden. Maren er blitt et år eldre, og med redningsvest på og håven i hånda var det ikke stort mye jobb vi hadde med henne kontra i fjor. I fjor måtte vi fotfølge henne rundt, og det tok på å ikke ha noen trygg base annet enn en liten finger i hempen på redningsvesten. Nå var det HELT annerledes!

Maren har vist seg å leve opp til navnet sitt, som forøvrig betyr «Kvinne fra sjøen». Det har vært en fantastisk opplevelse for oss (og henne) å være en uke ombord i båt, møte drøssevis av mennesker og andre barn, bade, hoppe fra brygga (jupp, hun er en daredevil!), spise på restauranter, fiske krabber, prate, sove som en stein, og ikke minst – elske å ha på seg redningsvesten. (Det er jeg uendelig glad for!) 

Jeg har drukket både lunsjpils og tatt et par kalde i koselige lag på brygga mens Maren sov søtt. Vi har grillet og vært på utflukt inn til byen i gummijolle til nabobåten. Maren har hatt både tre og fire unge gjester i forpiggen i båten, alle samlet rundt iPaden når ettermiddagen har kommet og det har vært behov for å hente seg inn med litt avslapping i dynene under dekk.

Når du vil ha med deg nabogutten ombord for å se på Zack and Quack og må spørre mamma om lov.

Pigmentflekker, favorittbadedrakta og billige solbriller man har råd til å miste flere av i havet!

Kosestund med Bestefar der man får igjen varmen på svaberget etter bading, ved å kaste stein i vannet!

Forteller fiskene og krabbene og “octopus” hvorfor pappa mangler den ene fingertuppen…!

Restaurantkos med spill!

Hu mor sjøl fikk gjøre litt nytte for seg og tok tilbake kapteinsrollen.

Sønderklipte tånegler, fordi pedikyr har man faktisk ikke tid til å gjøre…!

Hårfiks av superfrisøren, kostet saltvannshåret rent med gulvkosten.

Nyte at kidden koser seg maksimalt på restaurant på en øy utenfor Risør.

De vindstille morgenene der vi hadde innlagt kosestund.

Nå er båten parkert i bøya frem til neste tur, en arbeidsuke venter med både podcastinnspilling og møter i Tigerstaden. Plutselig gikk det faktisk opp for meg at jeg HAR opplevd å være i feriemodus, og det var i grunn veldig godt. Det er minner som dette fra sommeren 2019 jeg vil ha i minneboka vår.

Takk for at dere har holdt ut med litt fravær – men som dere kanskje har fått med dere så har jeg jo vært ganske aktiv på instagram da – og det har jeg kost meg veldig med. Så heldig jeg er!

Line Victoria – litt solbrent på nesetippen og med helt ferske pigmentflekker! ❤️

 

3 kommentarer
  1. Å så herlig å se, heldiggriser!! Vi kjøpte selv båt i fjor, en Sandvik 945.hadde 3 uker båtferie med barna på 4 og 2 år, det gikk kjempefint! Men så fikk vi plutselig tvillinger i juni så årets båtferie er litt utsatt 😅😅

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg